PALMA I ODBORNICI NA SKUPŠTINI GLASALI ZA PODRŠKU VUČIĆU U KRIZI SA HRVATSKOM, HRVATI DA IZVRŠE PUČ

0

Na predlog predsednika Skupštine grada Jagodine, Dragana Markovića Palme, odbornici Skupštine grada Jagodine, jednoglasno su, na današnjoj sednici, usvojili odluku kojom grad Jagodina daje punu podršku Vladi Republike Srbije i premijeru, Aleksandru Vučiću, za postupanje prema odlukama Vlade Republike Hrvatske i konstatuje da je Hrvatska izvršila ekonomsku agresiju na Republiku Srbiju.

U obrazloženju odluke, predsednik Skupštine grada Jagodine, Dragan Marković Palma, izrazio je sumnju da Hrvatska ima podršku Evropske unije za to što radi.

“ Mi kao grad Jagodina ne možemo da ćutimo, jer kao i veliki broj gradova u Srbiji imamo ogromnu štetu, zato što se u Jagodini nalazi 9 fabrika koje izvoze u zemlje Evropske unije i ovim gestom Hrvatske, koji Srbija ničim nije izazvala, naneta nam je ogromna šteta. U kamionima se ne nalaze azilanti, nego roba. Nisu našli nijednog azilanta da bi im to bio osnov za nešto što je nanelo štetu celoj Srbiji. Za nas iz Srbije i za nas iz grada Jagodine, od danas, adresa za rešavanje ovog problema je Evropska unija i Angela Merkel. Do danas mi nismo čuli Angelu Merkel da se oglasi i da kaže da se granice Evropske unije sa Srbijom otvore. Ovakve sankcije nisu viđene ni u Drugom svetskom ratu ni kod država koje su danas u ratu. Ovo je jedinstven slučaj da Evropa ćuti. Juče je bio sastanak u Briselu predsednika Vlada i država Evropske unije i strašno smo iznenađeni što Brisel nije reagovao. Nama ništa ne znači što nas Brisel hvali, kako mi dobro postupamo prema izbeglicama. Kroz Srbiju je prošlo 180 000 migranata, a kroz Hrvatsku oko 32 000 i Srbija se nije bunila iako nije član Evropske unije. Hrvatska od Srbije traži da preusmerava azilante u kom pravcu će ići. Kada neko uđe u vašu zmelju njegov pravac određuje on sam, a ne Vlada Srbije. Zato mi kao grad dajemo punu podršku Vladi Srbije i premijeru Aleksandru Vučiću, kada je u pitanju rešavanje ovog problema “ kazao je predsednik Skupštine grada Jagodine.

“ Možemo slobodno da sumnjamo da Hrvatska ima podršku Evropske unije za ovo što radi. Ćirilične table su polupane u Vukovaru i drugim gradovima Hrvatske. Evropa nije reagovala. Kada će Evropa da reaguje “ upitao je Marković. „Ovaj grad se zalagao za ulazak u Evropsku uniju, ali mi sada dobijamo sankcije bez ijednog razloga i bez obrazloženja. I Mađarska, kada je podizala boljikavu žicu i zid, to ne bi mogla da uradi sama i oni su imali podršku Evropske unije “ ocenio je Dragan Marković Palma i dodao da Evropa nije korektna prema Srbiji.

“ Zato predlažemo Vladi Republike Srbije da prihvati naš predlog da adresa za rešenje ovog problema više ne bude Hrvatska, već Evropska unija i Angela Merkel “ istakao je Marković, obrazlažući odbornicima Skupštine grada Jagodine predlog Odluke o podršci Vladi i premijeru Vučiću.

HRVATI DA IZVRŠE PUČ

“ Siguran sam da 99 posto Hrvata ne misli ovako kako misli Milanović. Milanović ovo radi da bi dobio političke poene da bi na predstojećim izborima pobedio. Građani Hrvatske treba da izvrše puč, gde će tražiti, ne samo da Milanović bude smenjen, nego i da ima odgovornost zbog ekonomske štete koju je naneo Srbiji i celoj Evropi “ poručio je Marković.

Na kraju, Dragan Marković Palma je uputio izvinjenje vlasnicima italijanskih, ruskih, austrijskih, nemačkih i drugih fabrika u Jagodini i drugim gradovima, zbog štete koju su pretrpeli zbog hrvatske blokade granice i zatražio od njih da utiču na funkcionere u svojim državama, kako bi se ovaj problem rešio.

Odbornici Skupštine grada Jagodine jednoglasno su usvojili Predlog odluke o podršci Vladi Srbije i premijeru Aleksandru Vučiću u rešavanju graničnih problema.

Prethodni tekstPAUNOVIĆ: NEZRELO PONAŠANJE BALKANSKIH POLITIČARA
Sledeći tekstOTVORENA MUZIČKA JESEN U JAGODINI

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime