PALMA DOGOVORIO SASTANKE GRČKIH I SRPSKIH PRIVREDNIKA U SRBIJI I GRČKOJ

0

Predsednik Jedinstvene Srbije i počasni konzul Grčke u Srbiji Dragan Marković Palma razgovarao u Solunu sa predsednikom grčko-srpske Privredne komore Kostasom Georgakosom. Sastanku je prisutvovao i generalni sekretar grčko – srpske privredne komore i košarakaška legenda Crvene zvezde i PAOK-a, Branislav Bane Prelević, danas predsednik KK PAOK

„Razgovarali smo o jačanju ekonomske saradnje između grčke regije Makedonije čije je sedište u Solunu i Srbije. Predsednik grčko-srpske privredne komore me je pitao kako mi to u Srbiju dovodimo investitore i ja sam mu objasnio. Naš predlog je da u narednom periodu, u organizaciji grčko- srpske Privredne komore, napravimo dva sastanka srpskih i grčkih privrednika. Prvi u Srbiji gde bi došlo 50 – ak privrednika iz Grčke koji bi razgovarali sa našim privrednicima, a drugi u Solunu gde bi došlo 50 – ak prvrednika iz Srbije. Centralna tema će biti povećanje ekonomske saradnje i da vidimo kako da grčki privrednici, za inpute koje kupuju iz drugih zemalja, prioritet daju Srbiji i obrnuto, jer mi moramo da iskoristimo i naš geografski položaj i prijateljske odnose dva naroda i dve vlade“, rekao je nakon sastanka, predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma.
„Cilj je da ekonomska saradnja bude što veća. Poznato je da svake godine najmanje milion građana Srbije letuje u Grčkoj i moja poruka uvek je da Srbi dolaze u Grčku, ali Grčka mora to na neki način i da vrati, odnosno da Grčka ono što uvozi iz drugih zemalja uvozi iz Srbije. Ja sam siguran da ćemo na tim sastancima da napravimo predloge i da upoznamo javnost u Srbiji i Grčkoj šta je to radila grčko-srpska Privredna komora, čije je sedište u Solunu i šta smo doprineli i koji su rezultati tih naših fogovora. Dogovorili smo i da sledeće godine otvorimo izložbeni prostor za srpske kompanije u srpsko – grčkoj privrednoj komori “ rekao je Marković.

GEORGAKOS : CILJ JE DA RAZMENA IZMEĐU GRČKE I SRBIJE BUDE MILIJARDU EVRA

„Želim pre svega da se zahvalim Draganu Markoviću Palmi na svemu što radi na jačanju ekonomske saradnje između Grčke i Srbije na dobrobit grčkog i srpskog naroda. Jačanje ekonomskih odnosa je osnovni cilj rada grčko-srpske Privredne komore sa sedištem u Solunu. Pre nego što je grčko- srpska Privredna komora počela da radi trgovinska razmena između naše dve zemlje bila je 350 milona evra, sada je preko 500, a cilj je da dostignemo trgovinsku razmenu između Srbije i Grčke od milijardu evra“ , izjavio je predsednik grčko-srpske Privredne komore sa sedištem u Solonu, Kostas Georgakos.
U srpskoj delegaciji bili su i načelnik Pomoravskog okruga Goran Milosavljević, predsednik Srpske napredne stranke u Jagodini Nikola Radosavljević, portparol Jedinstvene Srbije Života Starčević i direktor Doma učenika u Jagodini Marko Maljković.

Prethodni tekstBespovratna sredstva privrednicima za otvaranje novih radnih mesta
Sledeći tekstEU unapređuje poslovnu infrastrukturu u Paraćinu sa 300.000 evra

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime