EU unapređuje poslovnu infrastrukturu u Paraćinu sa 300.000 evra

0

Opština Paraćin će uz podršku Evropske unije od skoro 300.000 evra dodatno unaprediti  poslovnu infrastrukturu u Industrijskoj zoni „Zmič“, proširiti njene kapacitete i tako poboljšati uslove poslovanja i stvoriti prilike za dolazak novih investitora.

Radovi koji obuhvataju izgradnju pristupnih saobraćajnica, kanalizacione mreže i ulične rasvete u novom delu zone omogućiće otvaranje novog bloka parcela a time će se odgovoriti na izražene potrebe investitora da prošire postojeće kapacitete ili izgrade nove proizvodno-poslovne objekte u zoni.

„Opština Paraćin je preduzela niz mera kako bi privukla investitore i stvorila mogućnosti za otvaranje novih radnih mesta i bolji životni sandard stanovništva. Dobre infrastrukturne uslove u industrijskoj zonu „Zmič“  u kojoj je 17 investitora već kupilo zemljište (još dve parcele su rezervisane), a 10 izgradilo ili gradi objekte, sada ćemo dodatno unapreditu uz podršku Evropske unije“, rekao je Saša Paunović, predsednik opštine Paraćin.

Kako je predsednik opštine istakao u Paraćinu će se ove godine graditi i industrijski park u Industrijskoj zoni „Zmič“, dok opština prema ugovoru sa švedskom firmom „Rimaster“ gradi halu u kojoj treba da u prvoj fazi bude zaposleno 300 radnika, a u drugoj 1000.

Evropska unija preko programa EU PRO podržava sa više od 4.5 miliona evra devet lokalnih samouprava, uključujući i Paraćin, u kojima se realizuju projekti unapređenja poslovne infrastrukture doprinoseći tako unapređenju ukupnog poslovnog okruženja u Srbiji i privlačenju investicija, a time boljem životu stanovništva.

Izvođač radova je grupa koju zastupa „Putotehna“ iz Paraćina, koja je izabrana u postupku javne nabavke koji je sprovela opština Paraćin.

Aktivnosti EU PRO-a, programa koji doprinosi ravnomernijem društveno-ekonomskom razvoju Srbije, Evropska unija podržava sa ukupno 25 miliona evra. Program ima za cilj da doprinese povećanju konkurentnosti mikro i malih preduzeća, poboljšanju poslovnog okruženja i unapređenju socijalne kohezije u 99 jedinica lokalne samouprave, u dva regiona: Regionu Šumadije i zapadne Srbije i Regionu južne i istočne Srbije. Aktivnosti na terenu sprovodi Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS).

 

(Medijski sadržaj je nastao realizacijom projekta „Paraćin iz svakog ugla“ koji sufinansira opština Paraćin)

Prethodni tekstPALMA DOGOVORIO SASTANKE GRČKIH I SRPSKIH PRIVREDNIKA U SRBIJI I GRČKOJ
Sledeći tekstSkuplja putarina – od Beograda do Jagodine oko 500 dinara

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime