PALMA: DO SADA 30 000 UČENIKA IZ JAGODINE LETOVALO O TROŠKU SVOG GRADA

0

„Mi smo jedini grad u Srbiji, a verovatno i u Evropi, gde već 13 godina, o trošku i u organizaciji lokalne samouprave, učenici koji završe četvri i osmi razred osnovne škole letuju u Buljaricama u Crnoj Gori, a oni koji završe srednju školu u Paraliji u Grčkoj. To je zaključno sa ovom godinom oko 30 000 učenika koji su letovali i letuju o trošku i u organizaciji svog grada. Pitanje koje nam najčešće postavljaju je odakle su nam pare. Mi smo jedini grad u Srbiji, gde članovi gradskog veća ne primaju platu niti odbornici primaju nadoknade. Mi smo jedini grad u Srbiji koji nema komunalnu policiju, a imamo pravo na 27 komunalnih poicajaca. Rezultat toga je štednja u budžetu i ne kažnajavaju se građani Jagodine. Srbija ima odličnu republičku policiju i ne treba nam dodatna policija“ , izjavio je danas predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma, koji je obišao drugu grupu jagodinskih maturanata koji besplatno letuju u Paraliji u Grčkoj.

„Vi ste jedna od generacija koja je tri puta letovala o trošku svog grada. Dva puta kao završeni učenici četvrtog i osmog razreda osnovne škole i sada kao završeni srednjoškolci. Siguran sam da nikada ne možete da zaboravite ovo letovanje, nakon koga svako ide svojim putem, na fakultet ili na posao. Ja sam zahvalan svim generacijama učenika iz Jagodine koje su do sada letovale u Paraliji i koje sada letuju, jer nije bilo ni jednog incidenta. Đaci iz Jagodine su na najbolji način predstavljali i predstavljaju, ne samo Jagodinu, već i Srbiju“ rekao je Marković obraćajući se jagodinskim učenicima.

„Grčka nije priznala jednostano proglašenu nezavisnost Kosovo i nikada nisu bili bolji odnosi između naše dve zemlje, a posebno odnosi između predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera Grčke Aleksisa Ciprasa. Želim i da pozovem građane Srbije koji još nisu odlučili gde će na odmor da izaberu Grčku. Mi smo slični narodi, ono što vole Srbi, vole i Grci i geografski smo blizu“ , poručio je predsednik Skupštine grada Jagodine, koji je danas obišao drugu grupu, sada već bivših jagodinskih srednjoškolaca koji su pohađali Ekonomsku školu „Slavka Đurđević“ i Elektrotehničku školu „Nikola Tesla“ u Jagodini. Sa učenicima i u Crnu Goru i u Grčku idu njihovi nastavnici profesori, direktori škola, lekari i obezbeđenje.

Prethodni tekstPRVA STUDENTSKA KARTICA U SRBIJI
Sledeći tekstNA VEST DA JE FK „JAGODINA“ UGAŠEN, REAGOVAO PREDSEDNIK KLUBA – TO NIJE ISTINA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime