NA VEST DA JE FK „JAGODINA“ UGAŠEN, REAGOVAO PREDSEDNIK KLUBA – TO NIJE ISTINA

0

U medijima se pojavila vest da je FK Jagodina nastao pre 56 godina, ugašen. Predsednik ovog fudbalskog kluba Goran Milanović demantovao je ovu vest inajavio tužbe protiv medija koji su to objavili.

„Fudbalski klub Jagodina nije ugašen, ne znam ko i iz kojih pobuda je pustio tu informaciju, ali angažovali smo advokata i rešili da tužimo one koji su tu vest objavili. Putem čaršijskih priča plasirana je vest koja može da nanese mnogo štete našem klubu i sportu uopšte. Oni koji su pustili vest nisu nikog iz kluba kontaktirali da provere informaciju“ rekao je za Infocentralu, Milanović.

Dugovanja su kaže on, poznata godinama. Postoje dve vrste dugovanja, prva prema igračima i trenerima, a druga iz samog poslovanja kluba.

„Momci se pripremaju, rade, sve funkcioniše kao i pre nego što je ta vest objavljena. Igrači treniraju i pripremaju se za narednu fudbalsku sezonu. Mi imamo fenomenalnu infrastrukturu koja je sigurno najbolja u Srbiji. Danas u FK Jagodina ima oko 350 dečaka koji treniraju. Naša lokalna zajednica opredeljuje određena sredstva za funkcionisanje mlađih kategorija. Nema više mogućnosti da prvi tim funkcioniše na nivou na kome je funkcionisao jer je za to potrebno oko milion i 200.000 evra samo za prvi tim. FK Jagodina ne podrazumeva samo prvi tim“ kaže Milanović.

Vlasnik čitavog fudbalskog stadiona i kompleksa je grad. Sredstva za održavanje stadiona obezbeđuje grad Jagodina.

„Mi imamo ambicije ukoliko pronađemo strane investitore, koje smo tražili, ali nismo uspeli da ih nađemo iz prostog razloga što država nije donela zakon o privatizaciji klubova. Svaki investitor pita da li može da kupi klub. Odgovor je ne ne možete“ rekao je Milanović.

Jagodinci su najveći uspeh u istoriji kluba ostvarili 2013. godine, kada su finalu Kupa Srbije pobedili Vojvodinu. Najbolji plasman u prvenstvu ostvarili su godinu dana kasnije (treće mesto), a tri puta su igrali i u Evropi.

Prethodni tekstPALMA: DO SADA 30 000 UČENIKA IZ JAGODINE LETOVALO O TROŠKU SVOG GRADA
Sledeći tekstUHAPŠENI INVESTITORI IZ JAGODINE

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime