UHAPŠENI INVESTITORI IZ JAGODINE

0
Policemen simulate an arrest during national security day in Nice, southeastern France, October 10, 2009. REUTERS/Eric Gaillard (FRANCE CRIME LAW SOCIETY) - RTXPHTV

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Jagodini, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u tom gradu, uhapsili su investitore N.L. (1973) i S. P. (1969) iz Jagodine, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela prevara u saizvršilaštvu, poreska utaja u saizvršilaštvu i građenje bez građevinske dozvole, saopštio je MUP.

Oni su, kako se sumnja, u svojstvu investitora stambenog objekta u Jagodini, mimo rešenja građevinske inspekcije o obustavi radova, doveli u zabludu vlasnika zemljišta i nepokretnosti da će oni kao investitori na sebe preuzeti sve obaveze u vezi izgradnje i prodaje stanova.
Pritom su prikrili da su prilikom prodaje stanova u svim kupoprodajnim ugovorima kao prodavca stanova naveli oštećenog, kao i činjenicu da nakon prodaje stanova nisu platili poreske dažbine od 752.704 dinara, koje su stavljene na teret oštećenog.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Osnovnom javnom tužilaštvu u Jagodini.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Jagodini, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu – Posebno odeljenje za borbu protiv korupcije, uhapsili su M.M. (1980), odgovorno lice skladišta gasa u PD “Euro Gas“ doo Subotica, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo pronevera u obavljanju privredne delatnosti.

On se sumnjiči da je u periodu od 1. februara do 27. avgusta 2017. godine, kao odgovorno lice skladišta gasa u privrednom društvu “Euro Gas“ DOO Subotica, koji je na osnovu ugovora posao obavljao u skladištu gasa u mestu Bagrdan kod Jagodine, u nameri pribavljanja protivpravne imovinske koristi za sebe prisvojio ili otuđio tečni naftni gas koji mu je poveren na poslu, u količini od 7.320 kilograma, vrednosti 732.000 dinara.

Time je za navedeni iznos oštetio privredno društvo “Euro Gas“ DOO Subotica.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti sproveden Višem javnom tužilaštvu – Posebnom odeljenju za borbu protiv korupcije u Kraljevu.

Prethodni tekstNA VEST DA JE FK „JAGODINA“ UGAŠEN, REAGOVAO PREDSEDNIK KLUBA – TO NIJE ISTINA
Sledeći tekstUHAPŠEN POD SUMNJOM DA JE PROIZVODIO I PRODAVAO MARIHUANU

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime