PACIJENTI NE MOGU NA DIJALIZU DO UTORKA, IZ ĆUPRIJSKE BOLNICE KAŽU – IMAMO EKIPU ZA HITNE SLUČAJEVE

1

Bubrežni bolesnici koji idu na dijalizu u Opštu bolnicu u Ćupriji, a radi se o pacijentima iz celog Pomoravlja, moraće da čekaju do utorka. Pacijenti su u strahu hoće li do tada preživeti.

„Sedam godina tri puta nedeljno idem na dijalizu da bih mogao da živim. Danas smo dobili obaveštenje da dijaliza neće raditi do utorka! Juče sam išao poslednji put, a 30 pacijenata u sredu. Svi mi koji imamo ovakav zdravstveni problem, ja posebno jer sam lekar, znamo da posle tri dana bez dijalize ulazimo u kritičan period, a čekanje od pet dana i više je smrt. Objašnjeno nam je da se na dijalizi čekaju rezultati testova na korona virus za medicinasko osoblje i pacijente. Prethodne dijalize su nam već skratili, ali ovo je sada nezamislivo. Osećam se kao da sam otpisan, nikada u životu ne samo da nisam bio u ovakvoj situaciji več nisam ni u najgorim košmarima mogao da pomislim da će se ovako nešto desiti“ kaže dr Slobodan Milošević iz Despotovca. 

Pacijenti sa nepovratnim oštećenjem bubrega sa posledičnom akumulacijom brojnih endotoksina i tečnosti u organizmu, doživotno idu na dijalizu. Bez dijalize njihov život je nemoguć.

„U subotu i ponedeljak biće pauziran rad odeljenja za dijalizu uz savete pacijentima kako da se ponašaju. Imamo ekipu za hitne slučajeve, ako se nekome pogorša stanje, ali niko neće ostati bez dijalize. Svi pacijenti sa teritorije Pomoravskog okruga su testirani, zaključno sa današnjim danom, čekamo rezultate, to je nalog epidemioloških službi da se testiraju svi pacijenti i da vidimo ko jeste i ko nije pozitivan pa da radimo dalje postupke, kaže dr Ivan Milojević vd direktora Opšte bolnice u Ćupriji. 

 

Prethodni tekstŠARČEVIĆ: VRAĆANJA U ŠKOLSKE KLUPE NEĆE BITI
Sledeći tekstPENZIONERIMA TRI DANA ZA ŠETNJU

1 KOMENTAR

  1. […] – Objašnjeno je da se na dijalizi čekaju rezultati testova na korona virus za medicinsko osoblje i pacijente. Prethodne dijalize su nam već skratili, ali ovo je sada nezamislivo. Osećam se kao da sam otpisan, nikada u životu ne samo da nisam bio u ovakvoj situaciji več nisam ni u najgorim košmarima mogao da pomislim da će se ovako nešto desiti – kaže dr Slobodan Milošević iz Despotovca za infocentralu. […]

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime