ŠARČEVIĆ: VRAĆANJA U ŠKOLSKE KLUPE NEĆE BITI

0

Vraćanja u školske klupe zbog časova ove školske godine neće biti. Praktično, raspust počinje krajem maja, kada se završava redovna nastava, a koja je ovaj put, tokom vanrednog stanja, bila onlajn.

Ministar Mladen Šarčević u izjavi za „Blic“ osim ove vesti, najavljuje i izmenu Pravilnika za ocenjivanje.

– Vraćanja u školske klupe za proces redovne nastave neće biti. Glavni deo posla, a to je bila nastava, privešćemo kraju. Uspeli smo za izuzetno kratko vreme da se organizujemo i realizujemo nastavu za sve nivoe obrazovanja i mogu samo da pohvalim tim ministarstva prosvete i nastavnike jer smo uspeli ono što drugi u region nisu – kaže ministar Šarčević.

Pred Ministarstvom je dodaje još mnogo posla, prvenstveno utvrđivanje modela kako oceniti đake.

– Izmenićemo Pravilnik za ocenjivanje jer sada nemamo tromesečja, nemamo ni dosadašnji vid završnog ispita. Oko ovog pitanja se prepliću različiti interesi počev od onog da ne bude završnog ispita, odnosno male mature. To je najlakši scenario, koji međutim, ne bi bio i najpošteniji jer bi to značilo da će pojedine škole upisati đaci koji, inače, ne bi mogli da ih upišu, čime bi ostali uskraćeni oni koji bi uspešnije položili ispite i upisali željene škole – poručuje Šarćević.

Blic.rs

Prethodni tekstPočela proizvodnja hlorokina
Sledeći tekstPACIJENTI NE MOGU NA DIJALIZU DO UTORKA, IZ ĆUPRIJSKE BOLNICE KAŽU – IMAMO EKIPU ZA HITNE SLUČAJEVE

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime