OŽENIO SE ALBANKOM KOJA MU I POSLE SEDAM GODINA BRAKA KAŽE „DASHURIA IME“

1

Kažu da nije mali broj muškaraca iz Levča i Šumadije koji su se oženili Albankama, jer srpske devojke nisu htele na selo. Jedan od njih je i Miroslav Mošić Like koji se oženio devojkom iz Skadra pre sedam godina. Snimajući emisiju „Srbija, bre“ njega smo slučajno zatekli da planini Vis iznad sela Dulene.

„Nisam imao izbora, ni jedna naša devojka nije htela u selo. Posebno u sela koja su zabačena i gde ima mnogo da se radi oko poljoprivrede. Onda sam rešio da uzmem Albanku. Otišao sma u Skadar, tamo se zna koja hoće da se uda i moja Drande se meni svidela na prvi pogled. To je bila ljubav na prvi pogled“ priča Like sa osmehom.

Njihova ćerka Anđela je dete koje je oživelo srpsko selo, jer se u Dulenu deca odavno ne rađaju.

„Bilo je teško u početku jer nismo znali jezik, ni ja njen ni ona moj, ali sve se to prevaziđe. Ona je katolkinja, ali mislim da to uopšte nije važno. Venčali smo se u opštini. Ima svega, i ljubavi i svađe, kao i u svakom braku, nema tu razlike. Naše devojke se više ne udaju po selima, to je vreme prošlo, na žalost tako je kako je“ kaže Like.

Na pitanje da li mu Drande, koju on zove Dana, tepa na srpskom ili na albanskom, on sa osmehom odgovara da mu žena kaže „dashuria ime“ što znači ljubavi moja.

Nju posećuju brak i sestra, a majkanije još bila u Srbiji.

Emisiju „Srbija, bre“ o selu Dulene možete pogledati naYoutube kanalu Infocentrale.

Prethodni tekstU AKVA PARKU DNEVNO DEŽURA 12 LICENCIRANIH SPASILACA
Sledeći tekstTRAJE ŽETVA SUNCOKRETA

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime