U AKVA PARKU DNEVNO DEŽURA 12 LICENCIRANIH SPASILACA

0

 

U Akva parku u Jagodini, na sedam bazena, od kojih je jedan Olimpijskih razmera, dnevno dežura i do 12 licenciranih spasioca, vodu svaki dan kontroliše Zavod za javno zdravlje (ŽJZ) u Ćupriji, a interna kontrola, svaka tri sata, izjavio je danas Tanjugusportski direktor Jagodinskog sportskog saveza, u čijem je sastavu je Akva park Zoran Gligorijević. Akva park ima dežurnu lekarsku službu a na vidnim mestima je istaknuta zabrana skakanja u bazene, da se, kaže, ne bi povredili oni koji skaču u vodu i da ne bi povredili druge.

„Bezbednost kupača i ispravnost vode su nam na prvom mestu, od samog početka rada bazena, pre 12 godina, i za to vreme nismo imali, osim manjih ogrebotina kod dece, nikakvih problema“, rekao je Gligorijević.

Stručnjaci ŽJZ, svaki dan uzimaju uzorke vode iz svih bazena i njihove analize su do sada pokazivale potpunu ispravnost vode, a služba Akva parka, koja radi na održavanju, svaki tri sata vrši kontrolu ispravnosti vode, objasnio je Gligorijević.

Rezultate prikazujemo Sanitarnoj inspekciji koja redovno posećuje Akva park, dodao je on i istako da Akva park ima digitalni sistem za doziranje sredstava za dezinfekciju vode.

„Pored redovne dnevne kontrole, mi i uveče kada su bazeni prazni, doziramo, ponovo sredstva za higijenu vode i čekamo jutro i novu kontrolu pred otvaranje kapija Akva parka u deset sati“, rekao je Gligorijević.

Sa zadovoljstvom mogu da kažem da za 12 godina nije bilo nikakvih pritužbi kupača, a bilo ih je oko 4,5 miliona iz gtovo svih krajeva Srbije i inostarnstva, na zdravstvene problem, bolesti kože… dodao je Gligorijević.

Spasilačka služba ima 20 licenciranih spasioca, zavisno od broja kupača, kojih vikendom ima i po pet i više hiljada, u smeni je deset do 12 spasioca. Na bazenima je obavežna dežurna lekarska služba za sitne povrede, uglavnom kod male dece kod trčanja, a za ozbiljunije je angažovan Dom zdravlje u Jagodini, dodao je Gligorijević.

Ovih avgustovskih vrućih i sparnih dana, u bazenima Akva parka, spas od vrućine radnim danom potraži oko 3.000 kupača, a vikendom, pet do šest hiljada, istakao je Gligorijević.

Tanjug

Prethodni tekstNA PRIJEMU GRAĐANA 2.100 LJUDI
Sledeći tekstOŽENIO SE ALBANKOM KOJA MU I POSLE SEDAM GODINA BRAKA KAŽE „DASHURIA IME“

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime