NAJVIŠE BRUCOŠA PUTUJE U BEČ

0

Među 600 studenata koji će u organizaciji Skupštine grada Jagodina od 28. do 30.oktobra boraviti u Beču, po prvi put nalaze se i brucoši koji su ujedno i najbrojniji.

„Želimo da brucoši na ovaj način, na samom početku akademske  godine vide kako se živi u gradu koji je više puta proglašen za najbolji grad u Evropi, kako i pod kojim uslovima se studira u Austriji i da im to da snagu i  motiv da budu dobri  studenti i da završe fakultete na vreme. Nismo delili studente na naše i one koji nisu odavde i zato u Beč vodimo studente iz Jagodine koji studiraju u Jagodini i drugim gradovima, kao i studente iz drugih gradova koji studiraju u Jagodini i siguran sam da će ovo putovanje za sve njih biti jedno veliko iskustvo i uspomena koja se ne zaboravlja“ rekao je predsednik Skupštine grada Jagodine, Dragan Marković na konferenciji na novinare u Skupštini grada i naglasio da se ovo putovanje ne finansira iz budžeta grada, već su njegovi donatori prijatelji grada Jagodine iz Beč.

Donator je i auto prevoznik „Zoran Rajzen“ čijim će autobucima studenti besplatno putovati u austrijsku prestonicu.

“U jagodinskim vrtićima 2013.godine bilo je 506 dece više nego 2004.godine, 2013.godine upisano je dva odeljenja đaka prvaka više nego 2012. godine, a i ove godine imali smo više prvaka nego prošle godine, tako da ono što smo radili do sada daje rezultat“r ekao je Marković i izrazio sigurnost da će se sva ulaganja jagodinske lokalne samouprave u mlade ljude vratiti i da će oni biti dobri i uspešni ljudi.

Tokom posete Beču studenti će obići Univerzitet u Beču i Šenbrun, zaposleni u jagodinskim vrtićima predškolske ustanove, privrednici će se sastati sa svojim kolegama.

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime