OTIŠLI „HELLS ANGELS“ BEZ IJEDNOG INCIDENTA, PALMA IH ISPRATIO I NAZVAO „ANĐELIMA PRIJATELJSTVA“

0

Bajkeri svetske grupe „Hells Angels“ u nedelju u prepodnevnim časovima počeli su da napuštaju Jagodinu i da se vraćaju svojim kućama. Njih je ispratio predsednik Skupštine grada Jagodina, Dragan Marković Palma koji je sve vreme bio u Jagodini i pratio razvoj situacije, a polako se smanjuju i pojačane mere policije u pomoravskoj prestonici.

acs2_1524„Ovo je bio veliki izazov za Srbiju i za Jagodinu. Prezadvoljan sam. Anđeli pakla su pokazali za vreme boravka u Jagodini da su anđeli prijateljstva. Bilo ih je preko 3300 iz 50 zemalja sveta, iz svih evropskih zemalja i iz SAD, Kanade, Australije, Urugvaja, Brazila. Za vreme trajanja ove manifestacije nije bilo nijednog incidenta, nijednog saobraćajnog prekršaja. To je bio jedan veliki izazov za Srbiju i za naš grad Jagodinu. Zahvaljujem se policiji koja je veoma profesionalno odradila svoj posao, a da nijedan bajker nije stavio primedbu na ponašanje naše policije. Zahvajujem se i ministru untrašnjih poslova i direktoru policije. Siguran sam da je Srbija demantovala ono što su veliki svetski mediji nekada pisali o našoj zemlji. Srbija je uređena i gostoprimljiva i slika koju smo poslali iz Jagodine je drugačija nego slika koja je bila ranijih godina. Ovom događaju možemo da damo visoku ocenu. Bajkeri su mi rekli da su za Srbiju čuli preko Novaka Đokovića, a sada je Srbija poznata preko Jagodine“ rekao je Marković.

On se osvrnuo i na jagodinsko gostoprimstvo.acs2_1471

„Zahvaljujem se građanima Jagodine koji su pokazali visok nivo gostoprimstva i svim institucijama koje se radile ovaj posao. Ono što je najvažnije je da su svi zadovoljni, a meni je najvažnije da su zadovoljni moji jagodinci. Sve ove dane, turistički život u Jagodini je normalno funkcionisao i imali smo od 800 do 1500 dece dnevno na ekskurziji u Jagodini i zahvaljujem se tim školama, koje su dovodile decu za vreme trajanja skupa Hells Angelsa. Efekti organizovanja ovakvog skupa su i finansijski jer su rasprodati svi smeštajni kapaciteti, puni restorani i prodavnice. Ovo je bila odlična turistička promocija Jagodine i Srbije, jer će više miliona pozitivnih slika biti poslato širom sveta putem društvenih mreža“ , izjavio je danas Marković.

Predstavnik Hells Angelsa za Srbiju, Vladimir Petković, koji je bio u organizaciji godišnjeg skupa ovih svetski poznatih bajkera je pohvalio Jagodinu.

vatromet„Bez jagodinske lokalne samouprave ovo ne bi moglo da se desi i nijedna lokalna samouprava u Srbiji ovo ne bi mogla da izvede, zahvaljujem se Draganu Markoviću Palmi na velikoj podršci. Ovo je bio fenomenalan događaj i fenomenalan podvig. Zahvaljujem se građanima Jagodine koji su imali poverenje u nas i onima koji nisu imali poverenje u nas jer su nas naterali da ioanko visoke standarde podignemo na najviši mogući nivo. Rezime je : nula krivičnih dela, nula saobraćajnih prekršaja, nula razbijenih čaša, nula povreda, nula primedbi, a sa druge strane preko 3300 bajkera i članova njihovih porodica iz celog sveta, 1000 motora, najmanje 500 posmatrača u svakom trenutku pored Akva parka, 24 benda koji su četiri dana svirali iz celog sveta, ukupno 500 izvođača. Na parkingu ispred Akva parka bilo je motora ukupne vrednosti od 45 milona evra. Srbija je postavila nove standarde na motociklističkoj mapi sveta“ .

Dragan Marković Palma je danas razgovarao sa bajkerima iz Engleske, Estonije, Ukrajine … i svi su rekli da su proveli divno vreme u Jagodini, da su jagodinci izuteno dobri i gostoprimljivi ljudi. Glen iz Engelske je Markoviću rekao da je imao sasvim drugu sliku o Srbiji, a da je ovo što je video u Jagodini jedna moderna evropska Srbija. Danas se najveći broj članova Hells Angels vraća u svoje države.

 

Prethodni tekst„CASA DI MODA“ SLAVI 18 GODINA RADA – OD BUTIKA DO JAGODINSKOG BRENDA
Sledeći tekstNOVI PREDSEDNIK DEMOKRATA – ZORAN LUTOVAC

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime