NOVI PREDSEDNIK DEMOKRATA – ZORAN LUTOVAC

0

Novi predsednik Demokratske stranke (DS) Zoran Lutovac, sedmi lider DS od obnove rada stranke, rekao je danas da mu je velika čast i zadovoljstvo što je izabran, ali da ima zebnju i zabrinutost jer razmišlja šta će stranka sutra raditi i zato očekuje podšku da se stranka ojača i ponovo postane politička snaga koja će menjati Srbiju.

„Nadam se da ćemo uspeti da od DS napravimo uspešnu efikasnu organizaciju koju će krasiti energija i znanje da će se DS izdići i početi da menja ono što nije dobro u Srbiji“, rekao je Lutovac.

„Bez DS pokazalo se da to ne ide.Tu smo da svi zajedno promenimo ono što se menjati mora. Sve što je dobro uraeno uradjeno je uz pomoć DS, ali dosta toga je i devastirano“, ocenio je on.

„Moramo da se reorganizujemo , u građanima razbijemo apatiju, nezainteresovanost. Pokazaćemo da ćemo biti politička stranka koja vuče napred. U zajednici sa drugim strankama daćemo nadu grašanima da ćemo menjati Srbiju“, poručio je lutovac.

„Stranku morani menjati i organizaciono, da je učinimo efikasnije, da budemo prepoznatljivi, da siđemo u narod, da nas prepoznaju kao snagu koja zastupa njihov interes“, rekao je Lutovac.

Pre obraćanja medijima i delegatima Skupštine DS, Lutovac je pozvao svoje protivkandidate i bivšeg lidera stranke Dragana Šutanovca da mu se pridruže na podijumu.

Od 1.260 delegata koji su glasali, Lutovac je osvojio 659 glasova delegata, a njegovi protiv kandidati Gordana Čomić 468 i Branislav Lečić 123.

Kandidati za potpredsednike su Tijana Blagojević, Miroslav Vasin, Nataša Vučković, Aleksandra Jerkov, Jovana Jovanović, Sreto Malinović, Srđan Milivojević, Radoslav Milojčić, Dejan Nikolić, Saša Paunović, Dragana Rakić, Milica Čubrilo i Dragoslav Šumarac.

Rezultati glasanja za ostale funkcije u stranci biće saopšteni kasnije.

Prethodni tekstOTIŠLI „HELLS ANGELS“ BEZ IJEDNOG INCIDENTA, PALMA IH ISPRATIO I NAZVAO „ANĐELIMA PRIJATELJSTVA“
Sledeći tekstKOD EPS -A SAOBRAĆAJKA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime