Paunović: Još jedno preduzeće gradi objekat u industrijskoj zoni, vrednost investicije 400.000 evra

0

Još jedno paraćinsko preduzeće gradi objekat u industrijskoj zoni u ovom gradu. Reč je objektu od 600 kvadrata koji će služiti za prehrambenu proizvodnju .

„Radi se o novom proizvodnom objektu preduzeća „Clas Komerc“ u Industrijskoj zoni Zmič. Ukupna investicija je oko 400.000 evra. U ovoj hali radiće desetak radnika za početak, ako novi proizvod ove kompanije uspe na tržištu, onda će biti otvoreno još novih radnih mesta. To samo pokazuje koliko je potrebno da investicija bude velika za zapošljavanje samo jednog radnika kada je reč o malim i srednjim preduzećima. Dakle potrebno je oko 100.000 evra u prehrambenoj proizvodnji da bi se otvoriko jedno radno mesto“ kaže predsednik opštine Paraćin Saša Paunović koji je danas obišao ovu halu.

U industrijskom zoni Zmič u Paraćinu u toku je izgradnja nekoliko objekata. Opština će do kraja godine graditi industrijski park za Rimaster.

„U Rimasteru će na osnovu tvrdnji nadležnih u ovoj kompaniji, posao naći do 1.000 radnika u narednom periodu. Ima interesovanja za nove parcele pa ćemo graditi novu saobraćajnicu do kraja godine“ dodao je Paunović i rekao da su u poseti bili i predstavnici velikog trgovinskog lanca koji traže lokaciju za logistički centar u ovom delu Srbije.

 

(Tekst je nastao realizacijom projekta „Paraćin iz svakog ugla“ koji sufinansira opština Paraćin)

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime