OD 2016. ZLOSTAVLJAČI ŽIVOTINJA KAO PIROMANI

0

Namerno, svesno i bezobzirno preduzimanje akcije, koja za cilj ima maltretiranje ili ubijanje životinje bez opravdanog razloga, od 2016. godine tretiraće se kao okrutnost prema životinjama. Naime, kako je najavio FBI (Federalni istražni biro), okrutnost prema životinjama tretiraće se mnogo strože nego do sada, a oni koji budu zlostavljali životinje tretiraće se identično onima koji ubijaju ili pale objekte (piromani).

Kako prenosi „Emax health“, a navodi FBI u svom saopštenju, definicija okrutnosti prema životinjama od 2016.godine biće namerno, svesno i bezobzirno preduzimanje akcije koja za cilj ima maltretiranje ili ubijanje životinje bez opravdanog razloga, kao što su mučenje, sakaćenje, trovanje, povređivanje, huškanje na borbu sa drugom životinjom, izazivanje preterane patnje. Ova definicija ne uključuje životinje u sportu ili industriji zabave, ni životinjama koje se tiču zakona o lovu ili ribolovu.
Izmene koje FBI sprovodi u toku ove godine, a koje će početi da se primenjuju početkom 2016. godine, poboljšaće sprovođenje zakona i ohrabriće ljude da prijavljuju zlostavljače životinja.

http://petface.net/od-sledece-godine-zlostavljanje-zivotinja-se-tretira-kao-zlocin-protiv-drustva/

 

 

Prethodni tekstPRISTALICE NEOBAVEZNE VAKCINACIJE ZAKAZALE PROTEST ZA 10.MAJ
Sledeći tekstPARAĆIN NIJE OSTAVIO NOVINARE NA ULICI! PRELAZE U JAVNI SEKTOR!

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime