PARAĆIN NIJE OSTAVIO NOVINARE NA ULICI! PRELAZE U JAVNI SEKTOR!

0

Predsednik opštine Paraćin Saša Paunović posle usvajanja odluke o privatizaciji Radio Paraćina potvrdio je da je svim zaposlenima u tom mediju ponuđeno da pređu u javni sektor, odnosno opštinu ili javna preduzeća i ustanove, kao i da je privatizacija medija ravna njihovom gašenju.

– Opština Paraćin je stalno zaposlenima u Radio Paraćinu ponudila da shodno kvalifikacija i potrebama opštinskih službi pređu u javni sektor. Neće biti više novinari ili voditelji programa, ali biće zaposleni u okviru stručne spreme. Potrebni su nam radnici određenih profila, jer godinama unazad opština nema mogućnost da angažuje nove ljude u opštinskim službama, jer to zakon nije dozvoljavao, niti smo imali saglasnost. Opština Paraćin ima trenutno 30 odsto manje radnika, nego što je zakonom dozvoljeno. Za razliku od drugih opština zaposlene u medijima nismo ostavili na cedilu – objasnio je Paunović.

On je ustvrdio da “opštinski interes svakako nije da se prodaje javna imovina po knjigovodstvenoj vrednosti”, te da je organizovan Odsek za informisanje koji će služiti za informisanje građana o radu opštinskih službi.  – Pre 12 godina, kada se pripremala privatizacija našeg lokalnog medija, vodili smo računa da zaposleni ne ostanu na ulici. Veći broj radnika tada je prihvatio druge poslove od pomoćnog radnika do komunalnog inspektora u zavisnosti od stručne spreme. Lokalni medij je tada imao 55 zaposelnih. U međuvremenu, od više desetina privatizovanih lokalnih medija samo je jedan ostao u funkciji i nastavio da radi, ostali su ugašeni – rekao je Paunović.

Odbornik SNS Zoran Ružić je rekao da je jedini medij u opštini gde su građani mogli da se istinito informišu Radio Paraćin na čijim se talasima direktno prenosi tok sednice Skupštine opštine, dok su informacije iz opštinskog dvonedeljnika Bilten i televizijskog dnevnika Vesti koji proizvodi Odsek za informisanje dirigovane i upakovane “kao šarena laža da smo svi zadovoljni i srećni u Paraćinu“.

Blic

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime