Od 1. decembra skuplja registracija vozila

0

Vlada Srbije odredila je najviše iznose lokalnih komunalnih taksi za vozila pa one za putnička vozila od 1. decembra mogu iznositi od 710 do 7.110 dinara u zavisnosti od kategorije.

Sa najnovijim poskupljenjem ovih taksi, veći trošak će najviše osetiti vozači jačih automobila, sa zapreminom preko 3.000 kubika, kao i vozači teretnih vozila.

Dok će sa jedne strane, za vozila od oko 1.200 kubika, ovo poskupljenje ceh podići za zanemarljivu cifru od 130 dinara, oni sa automobilima zapremine motora preko 3.000 kubika, npr. BMW 530 2011. godište, ovu taksu će platiti od 1. decembra 1.300 dinara više.

Zvanično, ova taksa je uvedena u decembru 2019. godine. Taj porez na upotrebu motornih vozila ili tzv. „porez na luksuz“ poskupljuje vremenom kako se razvija automobilska industrija, ali i situacija u državi. Najviši iznosi lokalne komunalne takse za držanje motornih drumskih i priključnih vozila, osim poljoprivrednih vozila i mašina, propisani su Zakonom o finansiranju lokalne samouprave i usklađuju se s godišnjim indeksom potrošačkih cena.

Izvor Kurir

 

 

Prethodni tekstNaselja Crvene livade i Tavrića obori bez vode
Sledeći tekstRistić: Srbija „žrtvovana zemlja“?

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime