OBAVLJEN VELIKI BROJ PREGLEDA U JAGODINI, MAMOGRAF NE RADI

0

Među više od 100 zdravstevnih ustanova u Srbiji, u kojima su se obavljali besplatni preventivni pregledi stanovništva, jeste i Opšta bolnica u Jagodini, a interesovanje građana bilo je veliko, izjavio je direktor bolnice Miloš Lukić.

– Ne dolaze da kontrolišu zdravlje samo građani Jagodine, već i drugih opština Pomoravskog okruga, jer im danas nisu potrebne ni uputnice izabranih lekara, ni zdravstevene knjižice, dodao je Lukić.

U bolnici u Jagodini obavljali su se ginekološki pregledi, ultrazvučni pregledi ambdomena i laboratorijske analize tumor markera, dodao je Lukić.

Ispred svih ovih ordinacija bili su dugi redovi i radile su po dve ekipe ginekologa, lekara na ultrazvuku i laboranata.

Lukić je napomenuo da se ne radi mamografija, zbog kvara na mamografu.

Na prethodna četiri preventivna pregleda u Jagodini je otkriveno nekoliko ozbiljnih oboljenja za koje ljudi nisu ni znali i takvi pacijenti su zbrinuti u ovoj ustanovi ili klinikama u Beogradu, Kragujevcu i Nišu, gda su na daljim analizama i lečenju, napomenuo je Lukić.

Tokom pet dana akcije besplatnih preventivnih pregleda koju je organizovalo Ministarstvo zdravlja pregledano je skoro 100.000 građana, dok je danas u više od 100 zdravstvenih ustanova širom Srbije preventivni pregled obavilo ukupno 21.023 građana.

Ukazujući da se akcija sprovodi u cilju rane dijagnostike i prevencije bolesti, Ministarstvo zdravlja je u svom saopštenju istaklo da je na ovaj način kod više hiljada građana sprečeno ozbiljno oboljenje, što je i najznačajniji rezultat ove akcije.

Tanjug

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime