NA KOJI GRAD U POMORAVLJU JE VUČIĆ MISLIO KADA JE NAJAVIO DOLAZAK VELIKE FABRIKE?

0

Od najave predsednika Aleksandra Vučića, na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu, da u Pomoravlje stiže velika fabrika traju nagađanja na koju je opštinu mislio.

Opštinski i gradski funkcioneri lokalnih samouprava Pomoravskog okruga nagađaju na koga je Vučić mislio. Svi se nadaju da je predsednik mislio baš na njihovu opštinu, a kao argument zato ističu svoje prednosti.

Vučić je, naime rekao, da se radi o kompaniji poznatoj u svetskim razmerama i istakao „ime još nije za objavljivanje, ali ćemo kada dođe vreme, o svemu obavestiti građane“.

Svilajnac

Predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović, izjavio je da se nada da je predsednik mislio na Svilajnac. Svilajnac ima jednu od najstarijh Industrijskih zona u Pomoravskom okrugu u kojoj radi osam godina fabrika japanske kompanije „Panasonik“ a zahvaljujući kojoj opština je u samom vrhu po spoljnotrgovinskoj razmeni i suficitu u regonu.

U Svilajncu je i Bescarinska zona koja veoma dobro posluje, a opština je svega šest kilometara udaljena od međunarodnog autoputa Beograd – Niš.

Ćuprija

U Ćupriji, pak, misle da je predsednik mislio baš na njih, jer imaju projekat izgradnje Tržnog centra na 400 hektara sa obe stane auto-puta u predelu Dobričeva, a koji će imati aerodrom, golf teren… Projekat je, istakao je predsednik opštine Ninoslav Erić, rađen u dogovoru sa Kabinetom predsednika Vlade.

Paraćin

Iste nade imaju i u Paraćinu, a predsednik opštine Saša Paunović podseća na ranije obećanje Vučića, da će u ovu opštinu doći američka kompanija „Delfi pakard“, koja će imati fabriku površine 15.600 kvadrata i zaposliti 1.500 radnika.

Jagodina

Jagodina, koja je poznata po dovođenju stranih investitora i fabrikama starnih kompanija, najviše iz Italije, nada se da je Vučić mislio na ovaj grada. Jagodina ima najveću izgrađenu Industrijsku zonu, infrastrukturno potpuno uređenu, i besplatnu, svega 500 metara od autoputa i međuanrdone železničke pruge Beograd – Niš. U Industrijskoj zoni rade četiri strane fabrke u kojima je zaposleno više od 1.500 ljudi, a zahvaljujući njima, Jagodina ima najveću spoljnotrgovinsku razmenu i suficit u Pomoravlju. Predsednik Skupštine grada Dragan Marković – Palma, najavljuje nove fabrike stranih investotora, ne želeći da kaže kojih, „da bi mu ih nebi ukrali drugi, što se dešavalo“.

Tanjug

Foto Fonet

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime