NUNS: DMITROVIĆ JE KRIV ZA NEPRIJATNOSTI U VEZI SA NAGRADOM „MILAN PANTIĆ“

0

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) uputilo je danas izvinjenje porodici ubijenog novinara Milana Pantića iz Jagodine, zbog svih neprijatnosti kojima su bili izloženi oko ovogodišnjeg nedodeljivanja nagrade koja nosi ime Pantića.

Iz NUNS-a navode da svu odgovornost za novonastalu situaciju snosi Ratko Dmitrović, direktor Kompanije „Novosti“.

„Mimo dosadašnje prakse, Dmitrović ove godine predstavnika NUNS-a u žiriju nije ni obaveštavao ni pozivao na sastanke na kojima bi se razmatrale pristigle prijave za dobitnika nagrade Milan Pantić. Odluku je doneo sam Dmitrović ne konsultujući predstavnike novinarskih udruženja koji su ranijih godina bili ravnopravni članovi žirija“, navodi se u saopštenju.

NUNS navodi i da razume opravdan gnev porodice Pantić i da će prihvatiti svaku odluku koju bude donela porodica Pantić u vezi s budućim dodeljivanjem nagrade.

Udruženje novinara Srbije (UNS) saopštilo je ranije da se povlači iz žirija za dodelu nagrade za novinarsku hrabrost „Milan Pantić“ zbog netransparentnog rada i odlučivanja.

To udruženje je izrazilo uverenje da je i ovogodišnja odluka da se ne dodeli nagrada koja nosi ime ubijenog jagodinskog novinara Milana Pantića „posledica pogrešnog načina rada za šta je najodgovornije rukovodstvo ‘Novosti'“.

nuns.rs

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime