NASTAVLJA SE SUĐENJE ZA TRAGEDIJU NA PASULJANSKIM LIVADAMA, SUDI LEPOMIR MILOSAVLJEVIĆ

0

U Višem sudu u Jagodini u četvrtak će biti nastavljeno suđenje majoru Vojske Srbije Vinku Žnidrašiču za tragediju na vojnom poligonu Pasuljanske livade, kada je poginulo dvoje i ranjeno petoro kadeta.

Žnidaršiču, saradniku u nastavi na katedri za taktiku Vojne akademije, se sudi za krivično delo nepreduzimanja mera za obezbedjenje vojne jedinice, rekao je Tanjugu zamenik višeg javnog tužioca Miomir Vasić, koji zastupa optužnicu.

Suđenje, započeto 24. juna, počinje u 11 sati, a sudskim većem predsedava sudija Lepomir Milosavljević.
Žnidaršič je na provom susretu sa sudijom Višeg suda u Jagodini negirao krivicu.

U Osnovnom sudu u Despotovcu 30.septembra počinje i suđenje kadetima VS za tragediju na Pasuljanske livade, rekao je Tanjugu predsednik Osnovnog suda Jovan Velisavljević.

Reč je o bivšim kadetima Mladenu Milosavljeviću iz Aleksinca, Štefanu Milosavljeviću iz Novog Sada, Nikoli Garabiljeviću iz Šapca i Milanu Karišiku iz Hajdučice za „krivično delo teško delo protiv opšte sigurnosti“, precizirao je Velisavljević.
Optužnicu zastupa Osnovno tužilaštavo u Despotovcu, a sudskim većem će predsedavati sudija Blagica Milojević.
Na Poligonu VS Pasuljanske livade kod Ćuprije, koji teritorijalno pripada Opštini Despotovac, 18.juna 2012. godine u 9,05 sati, u toku priprema za vežbu „Diplomac 2012“, od zaostalog projektila automatskog bacača granata koga su kadeti pronašli, a jedan od njih, navodno, šutnuo i izazvao eksploziju.
Poginula su dva kadeta četvrte godine Vojne akademije Milina Miletić (23) iz Gornjeg Milanovca i Filip Milojević iz Gornje Trnave kod Topole, dok je petoro kadeta povređeno.

Agencije

Prethodni tekstPEDAGOŠKI FAKULTET OTVORIO KAPIJE
Sledeći tekstBRZI „VANILASTI“ KOLAČ S JABUKAMA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime