PORODICI JAKUPI RAZBIJENA STAKLA NA SEMENKARI U PARAĆINU (VIDEO)

0

Paraćinskoj porodici, Gorancima Jakupi koja više od 60 godina živi u ovom gradu gde su i poslednja dva kolena familije rođena, razbijena su stakla na semenkari. Policijska Uprava Jagodina je saopštila da je policija protiv dve maloletne osobe podnela prekršajne prijave zbog kamenovanja kioska.

-Ne mislimo da su građani Paraćina protiv nas, tu smo rođeni mi i naša deca i živimo sa njima od 1949 godine, ali uvek ima ljudi koji ne rasuđuju i koji su zatrovani nacionalizmom. Napili se momci, huligani, ništa posebno, nisu krivi Paraćinci. Nažalost mnogo veća beda nas je snašla jer smo u proteklih nekoliko godina morali da zatvorimo sve radnje zbog nemilosrdnosti raznih inspekcija – priča Feriz Jakupi (51) koji trenutno prodaje kokice na ulici i ističe da ima sve dozvole za taj posao i plaća sve poreze.

Kamenovanje kioska porodice Jakupi dogodilo je u noći između 1 i 2 decembra, ali javnost o tome nije obaveštavana, te je Alternativni parlament građana rezigniran odsustvom reakcije uputio saopštenje.

– Jakupi je stara porodica u Paraćinu. Nikome nikada nisu ništa loše učinili. Začudila nas je tišina u javnosti, odnosno stranke, državni organi, udruženja i pojednici su ostali nemi. Ovo je jedini incident južno od Beograda u kome su polupana dva lokala porodice Jakupi – priča predsednik te NVO Milan Ilić.

Predsednik opštine Paraćin, Saša Paunović rekao je da ovu porodicu svi poštuju i cene, tako da ovaj incident svakako nema baš ništa sa nekakvim neprijateljstvom građana prema ovoj porodici.

-Na primer, koliko se sećam za ovih četrnaest godina i pored činjenice da je iz centra grada uklonjeno na desetine kioska, za ovu lokaciju u glavnoj ulici nikad se niko drugi nije pojavio na javnom pozivu sem ove porodice. U isto vreme lokacije neposredno pored dostizale su astronomske zakupnine. Prosto svi znaju da oni ovde rade i da je to porodična firma sa decenijskom tradicijom pa nikom nije palo na pamet da se tu na bilo koji način meša. Nikakve informacije o ovom događaju nije ni bilo, posebno ne da je reč o događaju koji se može povezati sa skorašnjim dešavanjima u Vojvodini, pa niko nije ni mogao da reaguje. Iz vesti nije potpuno jasno da li je reč o incidentu sa nacionalističkom pozadinom ili o izgredu maloletnika uz malo medijskog senzacionalizma, pa bi pre konačnog zaključka to najpre valjalo razjasniti. U oba slučaja tragično i žalosno. U svakom slučaju, sve jedno da li su razbijena stakla posledica delovanja „običnih“ huligana ili izgrednika „inspirisanih“ skorašnjim nemilim dešavanjma, moja podrška porodici Jakupi, rekao je Paunović.

 

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime