Potrebno je za testo:
2 čaše (od 2 dcl.) jogurta
2 čaše brašna
2 čaše šećera
1/2 kesice pudinga od vanile
1 čaša ulja
1 kesica vanilin šećera
1 kašičica sode bikarbone
Preliv:
2 dcl. mleka
½ kesice pudinga od vanile
1 kesica vanilin šećera
8 kašika šećera
25 gr maslaca
3-4 jabuke
Priprema
Sve sastojke za kolač izmešati, sipati u podmazanu i brašnom posutu tepsiju, odozgo naređati oljuštene i isečene na listiće jabuke i peći na 180 stepeni oko 30 minuta.
Preliv napraviti od pudinga skuvanog u mleku sa šećerom i vanilom i na kraju dodati maslac. Vruć kolač preliti vrućim prelivom i ostaviti da se ohladi na sobnoj temperaturi a zatim odloziti u frižder. Najbolje je služiti dobro ohlađeno tek sutradan.
Prijatno!
piše Goca Janjić