NASTAVAK PROJEKTA „ROKENROLOM DO KULTURE“

0

Koncertom Engleskog pank-rok benda BILLYCLUB nastavlja se projekat “ROKENROLOM DO KULTURE” udruženja građana “ROĐEN NEGDE DOLE”, koji je podržala SO Svilajnac. Projekat sadrži 4 rok koncerta i 4 izložbe slika i fotografija koji su na programu od 1. novembra do kraja decembra 2015 godine u Svilajncu, čiji su učesnici rokenrol grupe i likovni umetnici iz zemlje i inostranstva. Posle fascinantnog nastupa metal/hc benda MUD iz Italije, uvežbanih domaćih rokera SILK ROAD i izložbe crteža akademskog slikara Miloša Šebekovića iz Beograda, svilajnčani će biti u prilici da prisustvuju novim kulturnim dešavanjima.
Pomenuti pank veterani iz Boltona, koji su i verni navijači Gordog Albiona u okviru njihove 4 po redu mini turneje po Srbiji (2011, 2012, 2014) nastupiti u Lobi Bar-u u četvrtak 26.novembra, lokalna podrška su i ove noći odlični SILK ROAD Uporedo sa koncertom svoju izložbu umetičkih slika i fotografija u LOBI Bar-u imaće tri slobodna umetnika iz Petrovca na Mlavi. Milan Marković koji povremeno slika i bavi se umetničkom fotografijom.Luka Glasnović rok muzičar i tattoo majstor u pokušaju i Robert Shlakeski fasader a u slobodno vreme amaterski radi strip. Zbog sutrašnjeg radnog dana, svirka i izložba na programu su od 20h ulaz je 200 dinara. BILLYCLUB će u Srbiji pored Svilajnca, svirati u više gradova: Aranđelovcu, Velikoj Plani, Beogradu, Pančevu i Subotici

Odmah posle njih u petak 4.decembra u okviru njihove nove evropske turneje nastupaju pank rok desperadosi Voodoo Healers iz Soluna, kojima će ovo biti 3 gostovanje u Svilajncu. U poslednjih nekoliko godina sviraju po dve turneje godišnje i imali su preko 500 koncerata. Gostujući u preko 20 zemalja kako po Balkanu, tako i po čitavoj Evropi..Zajedno sa njima sviraće i halucinantni trio iz Beograda WHITE RABBIT BAND predvođeni srpskim Fredi Krugerom na bas gitari, harizmatičnim Draškom Nikodijevićem ( Igra Staklenih Peril ) kome su preci iz Resave donje. U 1980-godinama ,bili su deo new wave rock scene u bivšoj Jugoslaviji. 2013 svoju reinkarnaciju doživljava WHITE RABBIT BAND, Draško Drak Nikodijević okuplja novu ekipu iskusnih muzičara,da bi uz mladog gitaristu Andriju Babovića iskusnog bubnjara Borka Petrovića (jedno vreme svirao u Partibrejkersima) krenuo u novu avanturu i širi pank muziku svuda po Srbiji Svirka počinje od 21h ulaz je 200 dinara.
Paralerno sa svirkom , svoju izložbu umetičkih slika u Lobi Baru imaće mladi amaterski umetnici iz Svilajnca ..

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime