NAJPERSPEKTIVNIJI MLADI MUZIČAR ZA 2014. – DAVID HORVAT!

0

Sedamnaestogodišnji violinista David Horvat dobitnik je nagrade „ArtLink – najperspektivniji mladi muzički umetnik za 2014. godinu“.

Desetom ArtLink-ovom laureatu nagrada će biti uručena 12. decembra u Svečanoj sali Skupštine grada gde će od 19 sati, na kraju sezone ciklusa za mlade talente, biti održan Novogodišnji koncert. David Horvat je počeo svoje muzičko obrazovanje u Školi za muzičke talente u Ćupriji, da bi kao prvo dete iz Srbije, dobio stipendiju na Internacionalnoj školi Jehudi Menjuhin za muzičke talente.

Pored mnogobrojnih nagrada na republičkim takmilčenjima, dobitnik je I nagrade na Kocijan takmičenju u Češkoj.

Nagrada Najperspektivniji mladi muzički umetnik podrazumeva seriju koncerata, prvi u nizu je Novogodišnji koncert koji će Horvat izvesti 4. januara u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine, zatim snimanje kompakt diska u izdanju ArtLink-a i učešće na značajnim evropskim muzičkim festivalima.

Prethodni dobitnici ove nagrade su čelisti Irena Josifoska i Nemanja Stanković, gitarista Vojin Kocić, violinisti Stanko Madić, Una Stanić, Natalija Isaković, pijanistkinje Sanja Bizjak, Mirjana Rajić i Sara Vujadinović.

Na koncertu 12. decembra nastupiće četvoro mladih solista – čelisti Vuk Ovaskainen i Petar Pejčić, harfistkinja Nađa Dornik i mladi pijanista Vladimir Aćimović uz ArtLink gudački ansambl pod dirigentskom palicom Đorđa Stanković.

izvor Blic

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime