NAJPERSPEKTIVNIJI MLADI MUZIČAR ZA 2014. – DAVID HORVAT!

0

Sedamnaestogodišnji violinista David Horvat dobitnik je nagrade „ArtLink – najperspektivniji mladi muzički umetnik za 2014. godinu“.

Desetom ArtLink-ovom laureatu nagrada će biti uručena 12. decembra u Svečanoj sali Skupštine grada gde će od 19 sati, na kraju sezone ciklusa za mlade talente, biti održan Novogodišnji koncert. David Horvat je počeo svoje muzičko obrazovanje u Školi za muzičke talente u Ćupriji, da bi kao prvo dete iz Srbije, dobio stipendiju na Internacionalnoj školi Jehudi Menjuhin za muzičke talente.

Pored mnogobrojnih nagrada na republičkim takmilčenjima, dobitnik je I nagrade na Kocijan takmičenju u Češkoj.

Nagrada Najperspektivniji mladi muzički umetnik podrazumeva seriju koncerata, prvi u nizu je Novogodišnji koncert koji će Horvat izvesti 4. januara u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine, zatim snimanje kompakt diska u izdanju ArtLink-a i učešće na značajnim evropskim muzičkim festivalima.

Prethodni dobitnici ove nagrade su čelisti Irena Josifoska i Nemanja Stanković, gitarista Vojin Kocić, violinisti Stanko Madić, Una Stanić, Natalija Isaković, pijanistkinje Sanja Bizjak, Mirjana Rajić i Sara Vujadinović.

Na koncertu 12. decembra nastupiće četvoro mladih solista – čelisti Vuk Ovaskainen i Petar Pejčić, harfistkinja Nađa Dornik i mladi pijanista Vladimir Aćimović uz ArtLink gudački ansambl pod dirigentskom palicom Đorđa Stanković.

izvor Blic

Prethodni tekstPOMAMA ZA SAROM JOVANOVIĆ!
Sledeći tekstMALO TOPLIJE

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime