Najbolja pomagala u borbi protiv dekubitisa

0

Dekubitis se najčešće javlja zbog dugog ležanja i konstantnog vršenja pritiska na određeni deo tela. Zbog pritiska na telo javlja se hronična i bolna rana koja dodatno narušava zdravlje pacijentu koji se nalazi u konstantnom ležećem položaju. Dekubitne rane vezuju se za one pacijente koji ne mogu samostalno menjati položaj tela, a kada se neko konstantno leži trebalo bi promeniti položaj tela na svakih 45 minuta. Svi pacijenti koji se ne mogu samostalno okretati uglavnom su ograničeni i vezani za pomoć ljudi iz svoje okoline. Međutim kao idealna zamena za ručno okretanje pacijenata jeste antidekubitni dušek koji predstavlja obavezno medicinsko pomagalo za sve pacijente koji većinu svog vremena provode u sedećem ili ležećem položaju. Konstantan pritisak na mestu gde se telo dodiruje sa dušekom koji je statični, a ne antidekubitni, dovodi do pogoršane cirkulacije, a vremenom se na  mestu na kome se vrši pritiska javljaju mala oštećenja. To je prvi znak da dolazi do razvijanja dekubitnih rana i ukoliko se ne preduzmu pravi koraci na vreme javlja se odumiranja tkiva i stvaranja sve većih i ozbiljnijih oštećenja. 

Antidekubitni dušek- jedinstven način rada 

Antidekubitni dušek sastoji se od redova parnih i neparnih redova komora. Jedne komore su napunjene vazduhom, dok su druge prazne. Nakom približno 6 minuta dolazi do promene, prazne komore se pune, a one koje su bile pune se prazne. Celokupan proces traje 12 minuta, nakon čega proces kreće iznova. Ova promena vazduha među komorama omogućava prenešenje pritiska sa jednog dela tela na drugi, ovakvim procesom smanjuju se šanse za stvaranje dekubitnih rana. Sam proces punjenja i pražnjenja komora odvija se veoma sporo i nežno, pacijent i ne oseća ovaj proces što je jako bitno budući da ne bi trebalo da remeti njegov mir i bezbrižan san. Najbitniji deo za rad antidekubitnih dušeka je kompresor, zbog koga i postoji mogućnost upumpavanja i ispumpavanja vazduha u komore. Ukoliko posedujete antidekubitni dušek koji je oštećen možete kupiti nov dušek bez kompresora, ali ukoliko prvi put kupujete antidekubitni dušek vodite računa da ga kupite zajedno sa kompresorom, budući da on ne može obavljati svoju primarnu funkciju bez njega. Takođe trebalo bi opratiti pažnju od kog materijala je dušek napravljen, najbolje je izabrati one napravljene od medicinskog PVC materijala, koji je veoma lak za čišćenje i održavanje. Najbolji antidekubitni dušeci sa kompresorom i bez kompresora nalaze se u ponudi Pan Ortopedije- antidekubitni dušek. Kod njih možete naći veliki broj modela kvalitetnih antidekubitnih dušeka i to po najpovoljnijoj ceni.

Kome se preporučuju antidekubitni dušeci?

Osobe koje zbog svog stanja većinu svog vremena moraju provoditi u stanju ležanja ili sedenja nažalost imaju veće šanse da razviju dekubitne rane. Ove rane najčešće se javljaju na potiljku, leđima, karlici, petama i laktovima. Način za njihovu prevenciju, kao i bolje zalečenje jeste korišćenje antidekubitnih dušeka. Ovi dušeci najviše se preporučuju osobama sa invaliditetom, osobama koje su imale određene hiruške intervencije, nakob preloma kuka, butne kosti, karlice, osobama koje su preživele saobraćajnu nesreću, osobama koje duže od sat vremena ne mogu bez tuđe pomoći da promene položaj tela i osobama kod kojih su se javile rane na određenim delovima tela već razvile.

Najbolji proizvodi na jednom mestu

Najkvalitetnije antidekubitne dušeke po idealnim cenama možete pronaći u Pan Ortopediji. Postoji nekoliko tipova dušeka, a sam izbor tipa dušeka zavisi od samog pacijenta, njegovog stanja, težine i sličnog. Pored antidekubitnih dušeka možete naći i antidekubitne kreme koje poseduju specijalnu formulaciju za prevwntivno lečenje ali i negovanje već postojećih rana. Uz redovno korišćenje ubrzaće se period zarastanja rana i koža će biti zaštićena od spoljnih, bakterijskih uticaja na ranu- najbolja krema za dekubitis. Takođe u Pan Ortopediji možete pronaći najbolje antidekubitne jastuke, prostirke i komprese. Uz dobre saveznike priuštite sebi najbolja i najkvalitetnija medicinska pomagala po odličnim cenama i olakšajte svoje trenutno stanje. Vrhunski kvalitet, najbolje cene i garancija od dve godine za kupljene proizvoge čine Pan Ortopediju pravim izborom za vas. 

Ulaganje u jedno od najboljih i najkorisnijih medicinskih pomagala je dobra investicija koja će vam doneti miran i bezbolan san i naravno koja će ubrzati vaše ozdravljenje. Uz antidekubitni dušek ne morate konstantno zavisiti od drugih, jedinstven način rada osiguraće vaše telo od bolnih rana. Pružiće vašem telu prijatnu potporu koja će vam doneti bezbroj benefita i uz koju ćete ponovo dobiti svoje samopouzdanje.

 

 Foto unsplash.com

Prethodni tekstSEOS – Novim Zakonom o planiranju i izgradnji ukida se postojanje privatne nepokretne imovine kao i javne svojine
Sledeći tekstUltrazvučni pregledi – alat za dijagnostiku i praćenje zdravlja

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime