SEOS – Novim Zakonom o planiranju i izgradnji ukida se postojanje privatne nepokretne imovine kao i javne svojine

0

Aleksandar Vučić je hitnim ukazom proglasio novi Zakon o planiranju i izgradnji, što je do sada nezabeleženo ozakonjivanje pljačke, otimanja i predaje zemlje u ruke tajkuna, kriminalaca i stranih korporacija, saopštava Savez ekoloških organizacija Srbije.

„Ovim zakonom se praktično ukida postojanje privatne nepokretne imovine za sve građane Republike Srbije koji ne uživaju privilegije vladajućeg režima, kao i postojanje javne svojine. Svaka nekretnina i svaki kvadrat zemljišta preko noći mogu da postanu tuđe vlasništvo, vlasništvo kabadajiha i profitera zbog kojih se ovakve izmene zakona i vrše.

Skupštinski organi nisu izdali overeni primerak Zakona i na taj način su, primitivnom sabotažom, sprečili da se pre potpisivanja preda zahtev Ustavnom sudu za ocenu ustavnosti. Aleksandar Vučić je, naravno, u međuvremenu (kupljenom vremenu!) potpisao Zakon.

Ova odluka A. Vučića i njemu podređenih skupštinskih poslanika vladajuće koalicije je kriminalna i neustavna (!!!) zbog čega ne sme da bude prihvaćena. Obaveza svih građana je da brane Ustav kao najviši pravni akt, a obaveza svih čestitih ljudi da se suprotsave legalizaciji otimačine, rasprodaje i kolonijalnog odnosa vlasti i njihovih saradnika prema narodu, državnoj i privatnoj imovini.

Niko ne može donositi ovakve zakone i ni jedna jedina institucija ne može legalizovati kriminalne aktivnosti, aktivnosti koje su na štetu celokupnog stanovništva izuzev povlašćenih pojedinaca, zato nećemo sedeti skrštenih ruku niti gledati kako nam otimaju kuće i okućnice!

Kucnuo je poslednji čas: ili ćemo svi koji shvatamo razmere ovog zla ustati i postupiti hrabro i savesno ili nas neće biti. Mi smo spremni i znamo šta nam je činiti. Nadamo se da zna svako kome ovaj neustavni Zakon stoji kao Damoklov mač nad glavom“ navodi SEOS u saopštenju medijima. 

Poslanici su pre dva dana usvojili izmene Zakona o planiranju i izgradnji.

Izmenama i dopunama Zakona o planiranju i izgradnji predviđeno je unapređenje elektronskog sistema za izdavanje građevinskih dozvola CEOP sistema uvođenjem novih funkcionalnosti, a naročito e-prostora kojim postupak za izradu i izmenu planske dokumentacije postaje efikasniji i brži, izjavio je ranije ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić.

On je naveo da će se unaprediti zelena agenda i da će svi objekti veći od 10.000 kvadrata morati da imaju zeleni sertifikat, a zgrade će morati da imaju i energetski pasoš.

Prethodni tekstPakovanje u vreće: Ključni faktori, prednosti i izbor prave pakerice
Sledeći tekstNajbolja pomagala u borbi protiv dekubitisa

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime