NA GRANIČNIM PRELAZIMA ZADRŽAVANJE DO POLA SATA

0

Zadržavanja putničkih vozila na graničnim prelazima su do 30 minuta.

obilaznica gilje

 

Do ponedeljka 15. septembra od 07.00 do 17.00 na snazi je izmena režima saobraćaja na državnom putu I A reda broj 1 (auto-put E-75), kod Begaljičkog brda, u smeru Niš-Beograd, zbog radova na postavljanju ivičnjaka i kanaleta u srednjem pojasu. Za saobraćaj je zatvorena brza kolovozna traka.

Od 4. avgusta počeli su radovi na rehabilitaciji mosta preko reke Belice na državnom putu I A reda broj 1, auto-put E-75, na deonici Batočina-Jagodina, u smeru Beograd – Niš. Predviđeno je da se radovi prvo izvode na desnoj saobraćajnoj traci auto-puta, u smeru Beograd-Niš, dok se na levoj saobraćajnoj traci u zoni mosta saobraćaj obavlja dvosmerno. Predviđeno je da radovi budu završeni do 15. novembra.
Rekonstrukcijom i modernizacijom deonice Gilje–Ćuprija–Paraćin, na pruzi Beograd–Niš, na železničkom Koridoru X, predviđeno je izvođenje radova na građevinskoj i elektrotehničkoj infrastrukturi, uključujući i izgradnju nove, dvokolosečne, elektrificirane pruge duge oko deset i po kilometara sa železničkim mostom preko reke Velike Morave, na novoj lokaciji. Ovi radovi uslovljavaju izmenu trase pruge od stajališta Gilje do železničke stanice Paraćin, kao i rekonstrukciju staničnog platoa i koloseka u stanici Ćuprija, a radi uklapanja u postojeću trasu.

Od 23. jula radi se na postavljanju saobraćajne signalizacije na državnom putu I A reda broj 1 (auto-put E-75) kroz Beograd, od petlje „Zmaj“ do mosta Gazela, u oba smera auto-puta (Novi Sad-Niš i Niš-Novi Sad). Na ovom delu auto puta planirano vreme izvođenja radova je do 14. septembra.

Od danas će početi radovi na potezu od Gazele do Naplatne rapme Bubanj Potok. u pojedinim fazama radova će biti potpuno zatvarane pojedine saobraćajne trake. Vozačima se savetuje da ka Šidu ili Aerodromu koriste obilaznicu koj vodi preko ostružničke petlje.

U toku su radovi na modernizaciji sistema za naplatu putarine na naplatnoj stanici „Vrčin“. Takođe su u toku radovi na proširenju ulivno-izlivnih rampi desne trake pravca Beograd-Vrčin i Vrčin-Niš.

Zbog završnih radova na saniranju nedostatka u garantnom roku i rehabilitaciji mosta Beška preko Dunava na državnom putu I/A reda, Novi Sad-Beograd od 13. jula zatvoren je za saobraćaj. Iz pravca Novog Sada saobraćaj se preusmerava na novi most Beška na kojem se saobraćaj obavlja dvosmerno.

U okviru druge faze izgradnje Obilaznice oko Beograda – petlja „Batajnica“, zbog izvođenja radova na uklanjanju nadvožnjaka „Batajnica“ i izgradnje pristupnih saobraćajnica, od 3. marta potpuno je obustavljen saobraćaj na pravcu Beograd-Novi Sad u oba smera u zoni nadvožnjaka „Batajnica“. Vozila se upućuju na alternativne pravce.

Na magistralnom putu M-22.1, deonica Beograd-Novi Sad-Subotica, zabranjen je saobraćaj kamionima čija nosivost prelazi 12 tona.

Zbog aktiviranog klizišta na državnom put I/B reda broj 30, Ivanjica-Ušće, na 15 km od Ušća ka Ivanjici, saobraćaj je do daljeg u potpunom prekdu.

 

Prethodni tekstSLEDEĆE NEDELJE OBLAČNO, UGLAVNOM SUVO, KIŠA
Sledeći tekstJAGODINKA 28. U GRANADI

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime