MUZEJ VOŠTANIH FIGURA RADI ZA PRAZNIKE

0
Jagodina, 18. decembra 2014. - Vostana figura bivseg direktora Zooloskog vrta Beograd i pocasnog gradjanina Jagodine Vuka Bojovica (1940-2014.) postavljena je danas u Muzeju vostanih figura u tom gradu. FOTO TANJUG/ DUSAN ANICIC/ bk

Muzej voštanih figura u Jagodini, kao i ZOO vrt biće otvoreni za posetioce i za dane Uaskrsa i prvomajske praznike, a cena ulaznica će biti kao radnim danom.

Kako je Tanjugu rečeno u Turističkoj organizaciji grada, od devet do 20 sati, radiće i destinacije u Turističkom kompleksu, uključujući i razgledanje Akva parka. Ulaz u Muzej voštanih figura za decu do sedam godina je besplatna, od sedam do 12 godina je 100 dinara a preko 12 i za odrasle 150 dinara. Za ekskurzije i organizovane grupe 100 dinara. Ulaz u ZOO vrt je za decu do pet godina besplatan, od pet do 12 godina 150 dinara, preko 12 godina i za odrasle 300 dinara, ekskurzije i koletivno organizivane posete 150 dinara. Muzej voštanih figura u Jagodini osnovan je 2008. godine i sadrži preko 30 figura. ZOO vrt ove godina slavi deset godina rada, ima oko 100 vrsta životinja sa blizu 400 primeraka.Muzej voštanih figura u Jagodini, jedinstven u Srbiji, dobio je tokom protekle nedelje novu ličnost – ruskog predsednika Vladimira Putina. ZOO se nalazi u kompleksu „Potok“ Đurđevo brdo, gde je i veštački vodopad.

U Turističkoj organizaciji kažu da će Zavičajni muzej u Jagodini biti otvoren samo za organizovane posete, a ulaz je 50 i 80 dinara.

Muzej naivne i marginalne umetnosti, radiće u subotu, a neće za uskršnje i prvomajske praznike.

Muzaj naivne i marginalne umetnosti je kulturna ustanova od nacionalnog značaja, ima zbirku od preko 3.500 slika, skulptura, grafika, crteža… umetnika iz Srbije i 25 zemalja sveta.

Ulaz u ovu ustanovu je 150 dinara za odrasle, za učenike, studente i penzionere 100 dinara i za strance 150 dinara.

Tanjug

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime