SVE JE SPREMNO ZA TUCIJADU U RIBARU NA VELIKU RADOST DECE

0

Četvrtu godinu za redom, u najvećem jagodinskom selu – Ribare biće organizovana – TUCIJADA. Ova manifestacija organizuje se u nedelju na dan Uskrsa, a nagrade dobijaju najjače jaje, najlepše oslikano jaje i najlepše oslikan vaskršnji crtež.

tucijada nikola„Manifestacija traje četiri godine, pomažu nam ili crkveni savet, kao što je ove godine, ili mesna zajednica kao što je bio slučaj prošle godine. Delimo pehare, mladi u Ribaru okupili su se oko ove ideje. U slučaju kiše, Tucijada će biti održana u podrumu crkve. Glavno pravilo, pobednici na manifestaciji su dužni da na kraju razbiju jaje ispred komišije i da ga pojedu. Prve godine je učestvovalo preko 50 deteta, dok svake naredne imamo preko 100 prijavljenih, deca su presrećna i ovo je za njih veliki događaj“ kaže organizator Tucijade, Nikola Jovanović.

Prijave za Tucijadu vrše se na dan takmičenja, u dvorištu seoske crkve Sv Trojice, posle služenja vaskršnje liturgije, oko 10 sati. Detaljnije informacije o Tucijadi možete dobiti na fb strani Ribare-Jagodina

tuciada 4 tucijada 2 tucijada 3

Prethodni tekstPALMA – ČUVARKUĆA I SUVENIR ZA GOSTE IZ DRUGIH GRADOVA
Sledeći tekstMUZEJ VOŠTANIH FIGURA RADI ZA PRAZNIKE

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime