MUČITELJ KONJA IZ JAGODINE – PONOVO S MOTKOM U RUCI?

0

U tuči kod zelene pijace u Jagodini koja se dogodila juče, prema nezvaničnim informacijama učestvovao je Slobodan Milošević iz sela Dobra Voda, javnosti poznat kao zlostavljač konja u centru Jagodine. Milošević se, kako kažu svedoci potukao s poznanikom iz istog sela, po susretu u Jagodini, a njihov sukob bio je prilično težak s obzirom da je intervenisala policija i da su obojica zaradila telesne povrede. Kako kažu svedoci tuče, radile su motke, po ulici je bilo dosta krvi i to na platou pored trgovine „Idea“ u ovom delu grada, a do sukoba je došlo upravo zbog rasprave oko događaja iz prošle godine, zbog koga je reagovao ogroman broj građana i udruženja za zaštitu životinja iz zemlje i okruženja.

konj 10Istragom je utvrđeno da je Milošević i ranije, maltretirao, zlostavljao i ubijao životinje. Ovaj slučaj se desio 17. decembra prošle godine u glavnoj ulici u Jagodini kada je zlostavljač prebio svog konja, jer je životinja vukući kola iznemogla od tereta, posrnula, pala i nije mogla da ustane. On je pokušao da podigne konja tukući ga i šutirajući, što je izazvalo kolaps saobraćaja u gradu. Na intervenciju policije konj je tada zbrinut u Veterinarskoj stanici i posle nekoliko dana vraćem vlasniku iz Končareva. Iako su se pojavili ljudi koji su hteli da preuzmu i zbrinu nesrećnu životinju, kako saznajemo, vlasnik konja koji je završio kod Miloševića jer je dogovoreno da će mu platiti kasnije, ipak je prodao životinju nekom trećem u Rumi. Ne zna se kako je ovaj konj završio i da li je dobio gazdu koji brine o njemu ili je doživeo istu sudbinu.

Milošević je osuđen u Osnovnom sudu u Jagodini na šest meseci zatvora, uslovno na tri godine, ali je Viši sud preinačio presudu na tri meseca zatvora.

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime