MOGERINI PRED POSLANICIMA IAKO PARLAMENT NE RADI

0

Visoka predstavnica Evropske unije za spojnu politiku i bezbednost Federika Mogerini sastaće se u petak sa predstavnicima vlasti, potom će se obratiti poslanicima u Skupštini. Nakon toga, planiran je sastanak sa predstavnicima opozicije i budućim predsedničkim kandidatima Sašom Jankovićem i Vukom Jeremićem.

Mogerini će se najpre sastati s predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem i premijerom Aleksandrom Vučićem.

Federika Mogerini bi trebalo da se obrati poslanicima Skupštine Srbije, a najavljeni su i sastanci sa predsednicom Skupštine Majom Gojković, kao i sa predstavnicima opozicije i civilnog društva.

Tu će se sastati i sa Sašom Jankovićem i Vukom Jeremićem.

Sastanku sa Federikom Mogerini prisustvovaće i lider Demokratske stranke Dragan Šutanovac, poslanica i potpredsednica Pokreta Dosta je bilo Jasmina Nikolić i lider Socijaldemokratske stranke Boris Tadić.

Kako je najavljeno, sastanak će se održati u Beogradu posle posebne sednice Skupštine Srbije na kojoj bi Mogerini trebalo da održi govor poslanicima.

Na tu sednicu međutim neki opozicioni predstavnici najverovatnije neće doći, dok neki poput radikala žele da dođu, ali da bi je sprečili da govori.

U pokretu DJB je rečeno da će na sastanak sa Federikom Mogerini ići Jasmina Nikolić, ali da još nisu doneli odluku da li će prisustvovati posebnoj sednici.

Šefica poslaničke grupe „Nova Srbija – Pokret Za spas Srbije“ Sanda Rašković Ivić rekla je da „evroskeptične stranke“ nisu ni pozvane na sastanak sa Federikom Mogerini, a da posebnoj sednici Skupštine ona neće prisustvovati jer ne želi da daje legitimitet „velikoj laži i predstavi da Parlament normalno radi“.

„Krajnje je licemerno zaustaviti rad Parlamenta na jedan mesec bez prave diskusije, a onda zvati Federiku Mogerini i davati lažnu sliku Parlamenta kako on normalno radi. To bi bilo davanje legitimiteta velikoj laži i urušavanju institucija“, istakala je Rašković Ivić.

Visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Federika Mogerini u sklopu posete regionu Zapadnog Balkana danas boravi u Beogradu.

N1

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime