MNMU I CIA OTVARAJU IZLOŽBU JOŠKINA ŠIJANA U SLOVENIJI

0

U četvrtak 11. februara 2016. godine, u 18 sati, u Galeriji likovnih samorastnikov u Trebnju (Slovenija) otvara se izložba Joškina Šiljana – jednog od tzv. Outsider-a Srbije. Tematska izložba pod nazivom Beleg – zapisi babe Mileve obuhvata reprezentativna dela u kombinovanoj tehnici, koja su nastala u periodu od 1990-ih godina do danas.
Izložba je realizovana u saradnji MNMU i Centra za izobraževanje in kulturo – CIK, Trebnje (Slovenija). Autor izložbe je Maruša Stupica.
Izložbom Beleg – zapisi babe Mileve, Joškin Šiljan se prvi put samostalno predstavlja slovenačkoj publici, a u Galeriji u Trebnju je već izlagao grupno, 2011. godine, u okviru Međunarodnog tabora likovnih samorastnikov.
Joškin Šiljan slika od 1987. godine, a od 1994. izlaže u zemlji i inostranstvu. Dobitnik je više nagrada za likovno stvaralaštvo, a među značajnijim su: Zlatna paleta, dodeljena na Prolećnoj izložbi ULUS-a 2006. godine u Umetničkom paviljonu „Cvijeta Zuzorić“ u Beogradu, zatim Nagrada za slikarstvo, na Art salon-u Kulturnog centra u Leskovcu, 2006. i 2007, kao i Velika nagrada za izložena dela, na 14. Bijenalu naivne i marginalne umetnosti 2009. godine u Muzeju naivne i marginalne umetnosti u Jagodini. U Zbirci MNMU zastupljen je od 2009. Član je Udruženja likovnih umetnika Srbije.
Izložba u Trebnju je organizovana i pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i inofrmisanja RS a kao jedna u nizu kontinuirane saradnje izmedju naših dveju ustanova koja traje više od četiri decenije. U Galeriji u Trebnju biće otvorena do 22. maja 2016. godine.

Prethodni tekstĐAKON NENAD ILIĆ I ANASTASIJA ILIĆ – TRIBINA „STRAH ILI LJUBAV“
Sledeći tekstDA LI ĆE BITI OTVOREN STEČAJNI POSTUPAK U PIVARI – ODLUKA SUTRA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime