MILANOVIĆ: EVROPA JE CILJ!

1

Fudbaleri Jagodine, njih oko 30, prisustvovali su jučerašnjoj prozivci i prvom treningu i na taj način zvanično su počele pripreme jagodinskog superligaša za prolećna iskušenja na dva fronta. Igračima se obratio Goran Milanović, predsedmnik kluba, i fudbalerima i članovima stručnog štaba poželeo je sve najbolje u Novoj godini.

poceli pripreme

-Želja svih nas u prdstojećoj sezoni da nastavimo sa odličnim radom jer samo taj odličan rad je stvar koja nas doveo do nivoa koji želimo da zadržimo, a to je da Jagodina bude jedan od naljboljih srpskih klubova. Mi smo već tu gde jesmo, najbolji smo srpski klub južno od Save i Dunava. Nadam se da će te se u ovom ciklusu priprema dobro spremiti, da ćemo nastaviti taj niz uspeha, da će nam ova 2015. godina doneti još jednu titutulu, još jedna trofej. Da li će to biti trofej Kupa ili neki drugi trofej, videćemo, rekao na na početku Goran Milanović.

Predsednik Jagodine se potom osvrnuo na prolećni deo prvenstva Jelen Super lige.

-Nadam se da ćemo pripremiti teren da neke naredne godine da napadnemo i titulu. To su ambicije ovog kluba. U proteklih nekoliko godina uspeli smo da okupimo i selektiramo veliki broj parvih fudbalera i prvih ljudi. Ove godine imamo i značajno prodmlađen sastav. Krećemo sa jednom trećinom mladih igračam, koji su sveža krv koja će doneti novu energiju. Ta nova energija će napraviti takav ambijent da i ove, kao i narednih godina, ne moramo da strahujemo za budućnost ovog kluba.

DSC_0810

Milanović se zatim bio konkretan šta očekuje od igrača.

-Želim vam da u poštenoj borbi na terenu izborite najbolji mogući status. Želim vam da vam glave budu zdrave i da znte da u fudbalu osnovna stvar je biti uporan i ne odustajati čak   onda kada je vaš cilj naizgled neostvarljiv. Nema neostavrljivih ciljeva, ima samo ljudi koji nemaju velike ciljeve. Mi smo se okupili da imamo velike cilejve jer hoćemo da jednog dana budemo prvaci države. Bićemo, ne znamo kad ali ćemo sigurno biti. Zato i radimo ovaj posao u izuzetno teškim uslovima.

O ambicijama predsednik Goran Milanović je bio konkretan.

-Ja očekujem da reperezntujemo na prvi način ne samo klub i grad Jagodine, već i Srbiju u nekom od evropskih takmičenja. Evropa je cvilj, a kako ćemo i na koji način da dođemo do tog cilaj, stvar je i splet događaja odnosno kako će se stvari odvijati. Da li kroz Kup ili prvenstvo, potpuno nam je sve jedno. Može destita, kao i prethodnih godina, da to pravo ostvarimo po oba osnova. Nadam se da ćemo u kvalifikacija konačno prebroditi to favozno prvo kola.

Na kraju je predsednik Jagodina obaćeo igračima.

-Daćemo i više od onoga što možemo. Nije nam zbog toga krivo i žao zato što ste nam uvek vraćali na najbolji mogući način. Želim vam da pripreme proteknu kako valja i da kada počne prvenstvo da svi zajedno radimo na tome da okupimo više ljiudi na stadionu. Bar 2.000-3.000 gledalaca. U tom slučaju rezultate sigurno neće izostati i moja priča o tituli neće biti prazna, zaključio je Goran Milanović.

Simo Krunić o šansama i mogućnostima Jagodina u borbi na dva fronta.

-Zadovoljan sam igračkim kadrom. Sada sve zavisi od nas iz stručnog štaba i igrača. Igramo na dva fronta. Radićemo kao što smo i do sada radili. Očekujem da prvenstvo dočekamo spremni jer na raspolaganuju imamo igrače koji su navikli na ovakve pripreme i ubedjen sam da će spremno dočekati prolećna iskušenja, istako je na početku Simo Krunić.

O pripremama u Antaliji šef stručnog štaba je rekao:- Jagodina nastvalja ono što je radila unazad nekoliko godina. Propremne utakmice igra sa jakim ekipam gde je rezultat u drugom planu. Bitan je odnos igrača i da vidimo gde smo mi na takvim utakmicama.

Za Vladimira Jovančića zimske pripreme biće prve koje će odraditi kao član Jagodine.

-U proteklih 6 meseci na očekivanom nivou odigrao sam drugi deo jesenje sezone, odnosno od utakmice sa Partizanom. Na početku nisam bio spreman, mučilo me je koleno ali sve je krenulo na bolje od Partizana i od te pobede. Ambicije su mi kad se dobro pripremim i da na proleće nastavimo da pobedjujemo u prvenstvu a u Kupu da pobedimo Partizan i po treći put igramo u finalu. Sada je nateže suvo trčanje dvedesetak dana u Jagodini, u Truskojn imaćemo uigravanja i utakmice i to će tamo biti neuporedivo lakše, rekao je Vladimir Jiovančić.

Z.Milovaniović

 

ŠIMAC RASKINUO, ŽIVANOVIĆ OSTAJE?

Dajan Šimac se nije pojavio na zakazanom početku priprema fudbalera Jagodine. Prema rečima Životija Jeremića, sportskog direktora kluba, on je raskunuo ugovor sa Jagodine. Što se tiče Aleksandra Živanovića, on je neposredno pred zakazanu prozivku, obavio razgovor sa predsedmikom kluba. Na prozivci je bio u odelu.

-Biće sve u redu na dobrom smo putu da se sa njim dogovorimo o nastvaku saradnje, rekao je Životije Jeremić.

Inače, Jagodina raskunula ugovor i sa iskusnim golmanom Andjelkom Djuričićem koji se pridružio igračima koji su već napustili klub a to su: Filip Arsenijević, Ivan Cvetković, Fredi Adi, Petar Jokić i Nemanja Ožegović.

 

NA PROZIVCI 30 FUDBALERA

Na prozivci bilo je ukupo 30 fudbalera Jagodine na koje šef stručnog štaba Simo Krunić može da računa. To su: Nikola Perić, Đorđe Nikolić, Milan Milinković, Aleksandar Varjačić, Aleksandar Filipović, Ivan Aleksić, Sladjan Mijatović, Vuk Mitošević, Veljklo Antonijević, Uroš Nikolić, Dušan Martinović, Vladimir Ilić, Aleksndar Cvetković, Danijel Mihajlović, Aleksandar Živanović, Danijel Gašić, Nemanja Arsenijević, Djordje Šušnjar, Dejan Stamanković, Mladen Stoicev, Nikola Arsić, Milan Djurić, Nemanja Milošević, Marko Mirkailo, Igor Ivanović, Marko Bačanin, Vladimir Jovančić, Miloš Lepović, MIladin Vujošveić i Mile Savković.

pojcanjaPREDSTAVLJENA DVA POJAČANJA

Nedposredno pre prozivke predstavljena su dva nova fudbalera. Reč je o Urošu Nikoliću(21) zadnjem veznom igraču koji je došao iz madjarskog Videoton. Igraču karijeu je započeo u niškom Železničaru a zatim nastavio u mladjim selekcijama Partizana.

-Jagodina je klub koja je uvek u vrhu srspakog fudbala. To je stabilan klub, ima odlične uslove za rad, zato je Jagodina bila moj izbor. Nadam se da ću izboriti mesto u ekipu koja će se boriti za što bolje mesto u prvenstvu i, nadam se, igrati po treći put u finalu Kupa Srbije, rekao je Uroš Nikolić koji je sa Jagdoinom potpisao trogodišnji ugiovor.

Veljko Antonijević (22) došao je iz kraljevačke Sloge. Igračku karijeru je počeo u rodnoj Rakši.

-Želeo bih da se zahvalim na lepoj dobrodošlici. Ovo je veliki klub u Srbiji. Uvek se bori za mesto u vrhu tabele. Ima sjajne igrače i sjajne uslove za rad. Ja sam mlad igrač i smatram da ću opravdati očekivanje od strane stručnog štaba i rukovodstva kluba, istakao je Veljko Antonijević koji se, taklodje, obavezao na trogodišnju vernost klubu.

Samule Nmani, napadač iz Nigerije, nijne predstavljen.

-Tek je došao u klub. Moramo prvo da ga probamo a tek onada evetulano potpišemo ugovor sa njim, rekao je Životije Jeremić.

Prethodni tekstJAGODINA SE POJAČALA
Sledeći tekstDO JUNA PRELEZAK NA DIGITALNO EMITOVANJE SIGNALA

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime