Meštani Lozovika, Miševića i Međureča očekuju rešavanje problema i ne odustaju od zahteva

0

Meštani Lozovika, Miševića i Međureča kod Jagodine očekuju rešavanje dugogodišnjeg problema zbog kako kažu, opšte ugroženosti koja je posledica prevoza kamiona Građevinskog preduzeća „Put“ do kamenoloma. Oni su najavili proteste do ispunjenja zahteva

„Protest će trajati do ispunjena zahteva meštana tri sela. Imamo veliki problem, jer je ‘Put’ prilikom eksploatacije kamena upropastio lokalni put, krše zakon na svakom koraku, voze pretovarane kamione, rasut teret ne pokrivaju. Pozivali smo saobraćajnu policiju, oni su ih kaznili, ali su vozači ponovo nastavili da rade po svome. Vozači su skinuli znake za maksimano opterećenje dva mosta, šta da radimo ako se most sruši“, kazala je meštanka Marina Bogojević.

„Oni kao dobre komšije morali bi da vode računa o meštanima. Na svakom koraku se krši zakon. Zahtevali smo da se izgrade bankine pored puta, postavi asfalt, kvasi put, kamioni da pokriju teret, postavljanje znakova za maskimalno opterećenje mostova i da sve normalno izgleda. Od svega su oni zakrpili rupe. Meštani više neće da dozvole kamionima ‘Puta’ da prolaze kroz njihova sela. Blokada se isključivo donosi na kamione ‘Puta’ koji prevoze kamen. Do ispunjenja zahteva meštana neće moći da prolaze selima“, naglasila je  Marina Bogojević.

Dodaje da put nije predviđen za prevoz teškog tereta.

Pored toga, meštani se žale i na neprimereno ponašanje vozača, za vožnju sredinom druma, kada, kažu, neće da se sklone.

Meštani sela tražili su sastanak sa predsednikom SG Jagodina, Draganom Markovićem Palmom.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime