Marko Nikolić tri puta nagrađivan na „Danima komedije“

0

Smrt pozorišnog, filmskog i televizijskog glumca Marka Nikolića unela je tugu u brojnu publiku Pozorišnog festivala najboljih komediografskih ostvarenja Srbije u Jagodini „Dana komedije“, izjavio je danas za Tanjug umetnički direktor ovog festivala Dobrica Milićević.

Vest je bolna, pozorišna publika „Dana komedije“ ga nikada neće zaboraviti, kao ni Srbija, jer je svoje uloge u pozorištu, fimu, televizijskim serijama, igrao sjajno, ocenio je Milićević.

Nikolić je tri puta nagrađivan na „Danima komedije“ a statuetu „ćuran“ za glumu dobio je 1980. godine za ulogu Nekog, odnosno Svetislava Dobrića u predstavi „Ivkova slava“ Stevana Sremca, u režiji Gradimira Mirkovića u izvođenju Narodnog pozorišta Beograd.

Za ulogu Mikana Spasića u predstavi „Tri boje duge“ Favi teatra Beograd, statuetu „ćuran“ dobio je 2000.godine. Za glumu Nikolića u „Ivkovoj slavi“ na „Danima komedije“, napisano je:

„Bio je duhovit kao zaneseni ljubavnik koji za svaku situaciju ima spremno po neko od mesta iz svojih uloga ili nešto stihova iz što poznatih, što zaboravljenih lirskih pesama, prečanin upao medju Nišlije koji se čude njegovoj teatralnoj nagladjenoj ugladjenosti. Nikolić je pronalazio dosetke kojima smo se od srca smejali i njegova je uloga bila oštro izdvojena, pa pomalo i usamljena u ovoj predstavi“…

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime