SEĆANJE NA NEŠU LEPTIRA

1

Danas se navršava 26 godina od smrti Nenada Radulovića – Neše Leptira. Muzičar, zabavljač, glumac, satiričar, pesnik, imitator, osnivač i prvi čovek grupe Poslednja igra leptira. Bio je član Indeksovog radio pozorišta, a preminuo je u 31. godini.

NESA LEPTIROni koji su poznavali frontmena Poslednje Igre leptira, Nenada Radulovića, opisuju ga kao vedrog, uvek nasmejanog i večito mladog.

Bend je osnovao 1979. godine, a prvi album su izdali 1981. godine pod nazivom Napokon ploča.

Neša Leptir je, paralelno sa bendom nastupao i u Indeksovom radio pozorištu. Bio je preteča onoga što se danas zove stend-ap komičar.

„Sve što je radio, radio je po onim pravim modelima, kako treba izaći i ponašati se na sceni. Znači, nikad nije bio vezan za neki tekst, ako je to bio govorni deo, on je bio i zabavljač, i muzičar, i tekstopisac i pevač, frontmen grupe Poslednja igra leptira“, kaže Branislav Petrušević Petrući.

Poslednja igra leptira izdala je pet oficijelnih albuma i jedan sa najvećim hitovima. Raspali su se 1989. samo godinu dana pre njegove smrti.

Na pitanje da li ima osećaj da je prošlo 26 godina, Petrući kaže: „Uopšte nemam taj osećaj, to je ta svežina o kojoj pričam kad sretnem neke naše prijatelje. Nama nikad ne može da promakne da ne pomenemo Nešu. Da ga ne citiramo u nekom delu našeg druženja, da se ne setimo anegdote, nekog njegovog dobacivanja“.

Kažu da leptire nije voleo, i da je smatrao da je jako duhovito da se bend zove po nečemu čega se boji. Sličan odnos je imao i prema smrti.

Plato koji se nalazi ispred UK „Palilula“ već pet godina nosi ime legendarnog muzičara, od 17. decembra 2011. godine.

Nenad Radulović preminuo je 12. februara 1990. godine, a samo dvadeset minuta pre nego što će umreti, brat Željko ga je pitao kako je, na šta mu je Neša odgovorio: „Pa, ne mogu baš da igram fudbal.“

N1, Jelena Sotirović

1 KOMENTAR

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime