,,LEPOTA PROSTORA“ – NIJE VAŽNO IMATI NEGO UMETI!

2

U ,,Lepoti prostora“ čarobni stan novinarke i urednice Dnevnika na TV PINK, Aleksandre Ivanović koja privlači pažnju svojom pojavom gde god da se pojavi…sada znamo da nije tako samo spolja. Unutra, u njenom svetu lepota i šarm su još izraženiji. Komade nameštaja koje je donosila sa svih strana sveta, ova Vojvođanka uklopila je u savršeni mali stan sa divnom galerijom…njen stan će vas očarati!

22–  Volim toplinu doma i ušuškanost. Tako sam i uredila svoj stan. Stilski nameštaj je naravno bio nezaobilazan izbor jer ne volim modernistički nameštaj i minimalizam…to mi odiše hladnoćom. Razumem potrebu za njim zbog sve ubrzanijeg tempa života, ali i žena koje sve manje vremena imaju da održavaju stan. Ali ja više volim detalje, kreativnost, udobnost… i nije mi teško da održavam mnogo detalja kojima sam ispunila stan. Kada nešto volite nije teško. A ja baš uživam kada je sve sredjeno cakum –pakum pa još  u razne čajnike i vaze stavim sitne ružice i uživam u toplini udobnosti i lepoti mog doma, priča sa uživanjem Aleksandra.

3Dok još nije kupila svoj stan, poznata novinarka se selila nekoliko puta ali je već spremala sitnije komade nameštaja za svoj budući dom.

– Već tada sam kupovala detalje, sitne komade nameštaja ali i one krupnije kao što je italijanska trpezarija sa velikim stolom i šest stolica koju nisam mogla da unesem u novi stan jer je bila velika a u mom novom stanu nije bilo mesta za nju pa sam je dala mami i tati…Prosto obožavam starine odnosno antikvitete ili sve što je iz nekih prošlih vremena. Volela bih da imam starinski  gramofon, to mi je želja. Volim antikvitete jer je to najčešće puno kvalitetno drvo i ručni rad, prava umetnost …ne volim današnji nameštaj koji traje od danas do sutra jer je napravljen od  iverice, o dizajnu da i ne govorim, dodaje ona i pokazuje zaista fantastične komade nameštaja i ukrasa u stanu.

 

Aleksandra uz osmeh priča kako žene najradije iz inostranstva donose garderobu i gomile haljine, ali ona najradije donosi nameštaj i sintice.2

– Znala sam da se zatrpam ljupkim šejbi šik sitnicama, slikama, kutijama, lampama  jastučićima …recimo omiljene abažure za  lampe i jastučiće sam donela iz Firence …sve je u stilu Rafaela, Mikelandjela. Opčinjena sam andječićima i kada sam ugledala radnju ,,Manifatura di signa“ u kojoj je svaki detalj ručni rad u stilu starog Rima nije bilo tih cipela zbog kojih bi odustala od kupovine. Tada me nije sprečilo čak ni to što nisam imala ideju kako da sve donesem kući.

Aleksandarin stan nije veliki, oko 40 metara kvadratnih ali je prava riznica. Ovaj primer govori da stan može biti uređen fantastično bez obzira na kvadraturu. Naravno, ono što je najvažnije jeste šta vi volite i kakav život imate. U skladu sa tim kreira se i prostor.

 

– Obožavam šarm patine. Odrasla sam u velikoj kući u Vojvodini  a na stilski nameštaj sam naučila i kod babe i dede od koji sam nasledila divno ogledalo Neomajer i još neke divne komade starinskog nameštaja. Naučila sam da je sve važno i to kakav je servis za ručavanje, escajg, kako je postavljen sto, iz kakvih šolja pijemo kafu, čaj. Obožavam starinske lampe koje uveče volim da upalim i napravim romantičnu atmosferu. Posebno me je obradovalo što su se u modu vratili kitnjasti lusteri od stakla. Jednom prilikom iz Milana sam  bukvalno  jedva donela ogromnu sliku za kuhinju  i svi su me gledali u čudu šta radim i kakvu to grdosiju nosim, ali ljubav prema tome je opet pobedila. Jednostavno, radujem se kupovini sitnica i krupnica za stan, kao malo dete.

59

 

 

 

 

 

 

 

7Svaki detalj u stanu ima šarm patine.

– Čak sam i kupatilo uredila u starinskom fazonu, imam beli rustični ormarić, peškiriće na ružice, tufnice,  mirišljave sveće, slike …Mama i ja smo se dogovorile da zaista više ne kupujemo za kuću bar  neko vreme jer nemamo više gde to da stavimo a i tata nam „preti „ da će sve rasprodati na buvljaku. Moram da priznam da mi sve više problema stvara i to što pored tri ormara ne znam gde ću sa garderobom i cipelama a to je verovatno problem većine žena.

4

 

 

 

 

 

 

15

 

 

 

 

 

 

 

81

 

 

 

 

 

 

 

11– Volim svaki deo svog stana a do nedavno mi je omiljeno mesto bilo mansarda gde je bio moj radni kutak i kutak gde sam držala knjige i kompjuter. Sada je to ipak dnevna soba koja mi je najlepša i u kojoj provodim najviše vremena. Ne umem da objasnim zašto volim sve što je romantično, kitnjasto, takva sam..obožavam doba renesanse, viktorijanski, kolonijalni  stil, stari Beč … srce mi zaigra i ispuni se lepotom kada se nadjem u takvom okruženju …zato volim Italiju, Francusku, Austriju. Pravilo koje važi za oblačenje, da nije važno imati nego umeti je moj moto! Isto važi za uredjenje doma. Važna je kreativnost. Bilo da živimo u malom stanu ili porodičnoj kući, sve što nas okružuje treba da nas inspiriše i podseća na ono što nam je važno u životu. Tu možemo istinski opustiti i telo i dušu. Volim da je moj dom mesto mirne i tople energije, kaže atraktivna voditeljka informativnih emsiija na PINK – u.

U priči o uređenju i kvaliteteu života, često pominje roditelje.

— Moj odnos sa mamom je pre svega drugarski. Vrlo je malo ljudi kojima možete da verujete. Kod mojih roditelja moralo je da se zna: red, rad i disciplina. Nije bilo spavanja do dvanaest. Ustajala sam rano i išla na pijacu u nabavku. Sama sam se spremala za školu, a oni su me zvali s posla da se slučajno ne uspavam. Roditelji su mi bili mladi, radili su od šest ujutro i nije imao ko da me čuva. Kuća je uvek morala da blista, jer je moja mama manijak za čistoću, gora je od „mister propera”.

Aleksandra je oduvek volela izazovno i provokativno da se obuče. Smatra da lepota i seksepil ne treba da smetaju nikome, niti da ikoga ugrožavaju.

— S jedne strane sam izuzetno konzervativna, dok s druge nisam, što se može videti i po mojim fotografijama, načinu odevanja i slobodnim stavovima. Ne mislim da žena koja istakne grudi i nosi seksi stvari automatski mora da bude deklarisana kao jeftina, vulgarna i slobodna. Nisam mogla da verujem da su iskoristili moje privatne fotografije s mora. U početku sam se nervirala, ali sam shvatila da za to nemam razloga.

kupatilo

613

 

UŽIVAJTE U FOTOGRAFIJAMA!

 

 

 

 

 

 

 

17

Prethodni tekstIZBEGNUTA BRUKA, NE I SRAMOTA
Sledeći tekstNA JAGODINA OPEN-U SINOĆ MUŠKI SPEKTAKL

2 KOMENTARA

  1. Pa sve je u redu, žena voli romantičan i klasičan stil – ali mene je glava zabolela od šareniša!Šareni tepih, dezenirane draperije, šareni trosed, takve i fotelje, na sve to šareni jastučići, pa vaze sa buketima cveća na kojima su već oslikani buketi cveća! Aman, zaman, je li ova lepa žena videla nekad nešto jednobojno, što se divno uklapa sa dezeniranim? Da bi nešto dekorisano došlo do izražaja, mora biti na podlozi koja je čista, mirna, ne uznemirena šarom.

  2. A tek svuda po stanu brushalteri i gaće 😀 Aman zaman! Odaje utisak žene koja je opčinjena svojim grudima i koja vapi za pažnjom muškaraca. Mada, jako je lepa, sumnjam da joj to nedostaje 🙂

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime