Konovalov odbranio titulu svetskog prvaka

0

Aleksandar Konovalov je večeras u Jagodini odbranio tutulu svetskog prvaka u kik boksu, tako što je izazivača, Ionuca Atodireseja iz Rumunije, pobedio nokautom u prvoj minuti prve runde.

Meč je održan u Sportskoj hali Jagodinskog sportskog saveza (JASA) u Jagodini pred oko 6.000 gledalaca. Konovalov je meč završio efektno, gotovo da nije primio ni jedan udarac protivnika.

Ovo je treća odbrana titule Konovalovu, u kategoriji do 64,5 kilograma u disciplinu lou-kik. On je, sa ovim mečom, imao 48 profesionalnih mečeva i 47 pobeda.

Meču su prisustovali i prvi potpredsednik Vlade i ministar inostranih poslova Ivica Dačić, ministar za sport i omladinu Vanja Udovičić, ministar za rudarstvo i energetiku Aleksandar Antić, ambasadori Palestine i Katari, prestavnici Ambasada Bugarske i Rumunije…

Dvoboj Konovalova i Atodireseja, kome su prethodile četiri uvodne borbe „Palminih tigrova“ i reprezentativaca „Vojvodine“ i profesionalni meč u kruzer kategoriji do 90,7 kilograma, između Veljka Ražnatovića i Isoša Monda iz Francuske, otvorio je ministar Udovičić.

Prisutni su, minutom ćutanja, odali poštu, nedavno preminulom predsedeniku Kik boks federacije Borislavu Peleviću.

Ražnatović je u veoma teškoj i do kraja neizvesnoj borbi, koja je trajala šest rundi, pobedio Monda odlukom sudija 60:54.

U uvodnim bobama Danijel Memedović (PT) pobedio je reprezentativca „Vojvodine“ Miroslava Mazića sa 3:0, Predrag Mijajlović (PT) izgubio je od Nikole Vlajkova (Vojvodina) sa 2:1, Dušan Radović (Pt) je pobedio sa 3:0 Alvina Alivirovića iz Vojvodine a Aleksandar Đorđević (PT) Tomislava Milića sa 3:0.

Konovalov, koji je član Kik boks kluba „Palmini tigrovi“, osvojio je titulu profesionalnog prvaka sveta 2016. godine pobedom na Andoninom Iglesiasom de la Kruzom iz Španije, a odbranio ju je 2017. godine pobedom nad Italijanom Lukom Malijem.

Tanjug

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime