KONKURSI ZA SUFINANSIRANJE MEDIJSKIH PROJEKATA

0

Raspisan je konkurs za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja za radio i internet medije u 2018. godini.

Konkurs se raspisuje radi pružanja finansijske podrške medijskim sadržajima koji doprinose ostvarivanju javnog interesa u oblasti javnog informisanja. Sredstva opredeljena za ovaj konkurs iznose 58.000.000 dinara.

Raspisan je i konkurs za sufinansiranje projekata za proizvodnju medijskih sadržaja namenjenih televiziji u 2018. godini u vrednosti od 72 miliona dinara, kao i za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja za štampane medije i servise novinskih agencija u iznosu od 32 miliona dinara.

Izdvajaju se sredstva i za medijske sadržaje namenjene nacionalnim manjinama u iznosu od 40 miliona dinara.

Konkurs se raspisuje radi pružanja finansijske podrške medijskim sadržajima koji omogućavaju ostvarivanje prava pripadnika nacionalnih manjina na informisanje na sopstvenom jeziku i negovanje sopstvene kulture i identiteta, definisanog članom 13 Zakona o javnom informisanju i medijima.

Opredeljeno je i 20 miliona dinara za projekte proizvodnje medijskih sadržaja namenjenih pripadnicima srpskog naroda u zemljama regiona: Mađarskoj, Hrvatskoj, Rumuniji, Makedoniji, Albaniji, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini i Sloveniji.

Ministarstvo kulture i informisanje Srbije raspisalo je i konkurs za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja namenjenih osobama sa invaliditetom u 2018. godini u iznosu od 11 miliona dinara.

Raspisan je i konkurs za sufinansiranje projekata organizovanja i učešća na stručnim, naučnim i prigodnim skupovima, kao i unapređivanja profesionalnih i etičkih standarda u oblasti javnog informisanja u 2018. godini.

Sredstva opredeljena za ovaj konkurs iznose 20 miliona dinara.

rts.rs

Prethodni tekstMORBILE ZAOBIŠLE POMORAVLJE
Sledeći tekstSPECIJALNA PONUDA HILL HOTELA ZA MLADENCE I VENČANJA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime