Počelo postavljanje stubića, u narednom periodu montažni parking sistem

2

Jagodina se poslednjih godina suočava sa velikim problemom nepropisnog parkiranja koji onemogućava bezbednu vožnju ali i bezbedno kretanje pešaka. Direkcija za izgradnju i uređenje grada i Parking servis rade na studiji koja će u narednom periodu rešavati ovaj problem.

„Za početak, počeli smo sa postavljanjem stubića kod škola i obdaništa, kao i na kritičnim mestima. Sve više je vozača koji se parkiraju na zelenim površinama što je nedopustivo, ali i na svim mogućim nedozovljenim mestima. U saradnji sa Parking servisom napravili smo dugoročni plan, radićemo montažna parking mesta iznad već postojećih parkinga. To je metalna konstukcija koja će omogućavati parkiranje automobila iznad parkinga koji postoje. Realizacija plana predviđena je za drugu polovinu ove godine i sledeću godinu. Problem parkiranja je veliki i rešavanje će trajati narednih par godina. To se ne može rešiti preko noći“ kaže Boba Tomić, direktor Direkcije za izgradnju i uređenje grada. 

Prema nekim podacima, Jagodina je grad sa najvećim brojem automobila po glavi stanovnika. U planu je i izgradnja lokala na tvz. buvljoj pijaci iznad koje će se nalaziti parking. 

 

Foto Infocentrala

Prethodni tekstPotpisan sporazum o saradnji između opštine Svilajnac i švajcarsko-srpskog projekta „Znanjem do posla“
Sledeći tekstTužilaštvo odbacilo krivičnu prijavu Marinike Tepić protiv Dušana Markovića

2 KOMENTARA

  1. Dodjite na Streliste da vidite gde se kola parkiraju. Mi pesaci smo prinudjeni da idemo ulicama. Cak ispred zgrada gde treba pesaci da prolaze parkiraju kola i to su kao njihova parking mesta. Katastrofa. Ovo sa stubicima je odlicno resenje.

  2. Dao dozvolu za zgrade koje su izašle na trotoar, ulice suzio kao u doba zaprege, a sad nema MESTA ZA PARKING. Možeš misliti. Sada kao krivi gradjani.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime