Koncert vokalnog „Horus“ kvarteta iz Rusije

0
U Galeriji Kulturnog centra Paraćin u sredu 15. maja 2019. u 19 časova biće održan koncert muškog vokalnog „Horus kvarteta“ iz Rusije. Ulaz je slobodan.
Duhovni koncert autorske muzike, na kome nastupaju protojerej Igor Anufrijev i kvartet „Horus“, koji je deo Permske filharmonije iz Ruske Federacije.

Umetnička grupa „Horus“ – muški vokalni kvartet nastao u jesen 1999. godine. Jedna je od najsjajnijih i najistaknutijih grupa Prikamija.
Dobitnici su mnogobrojnih cenjenih nagrada za svoj muzički rad širom Rusije.

Ime “Horus” (prevedeno iz grčkog – zajedničko pevanje) pojavilo se sasvim prirodno, jer su vokalisti muzičku i pevačku tradiciju ansamblskog izvođenja stavili u osnovu svog rada.

Koncerti umetničke grupe „Horus“ su uvek uspešni! U bilo kojoj fazi, bilo gde – od najudaljenijeg grada Permske teritorije do metropola i stranih mesta – ovi umetnici nastupaju sa iskrenim i nesmanjenim entuzijazmom već dvadesetak godina.

Solisti umetničke grupe „Horus“:

Alekander Rogozhkin – tenor, umetnički direktor

Maksim Laptev – tenor, laureat takmičenja „Соловьи Прикамья“

Makim Anufriev – bariton

Eduard Morozov – bas, solista permske opere, pobednik takmičenja „Пермский меломан“, dobitnik pozorišne nagrade „Волшебная кулиса“

Igor Anufriev je rektor Permske crkve Svetog Đorđa, načelnik Odeljenja za versko vaspitanje i katekizam Prve biskupije, kompozitor (piše muziku) i vodi muzičku grupu sa kojom putuje po Rusiji i inostranstvu.

(Medijski sadržaj je nastao realizacijom projekta „Paraćin iz svakog ugla“ koji sufinansira opština Paraćin)

Prethodni tekstVojni analitičari smatraju da je parada u Nišu veliki finansijski trošak
Sledeći tekstNa Grzi postavljene hranilice za ptice

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime