KOMBINOVANO VOZILO STIGLO U SVILAJNAC KAO DONACIJA JAPANSKE AMBASADE

0

Kombinovano vozilo, tzv. rovokopač ili JCB mašina danas je isporučeno Komunalnom javnom preduzeću „Morava“ iz Svilajnca, kao donacija Ambasade Japana sa ciljem unapređenju zaštitne životne sredine u Republici Srbiji kroz projekte za osnovne potrebe stanovništva.

Vrednost ove donacije je preko 70.000 evra, a ovo je samo nastavak višegodišnje uspešne saradnje opštine Svilajnac i Vlade Japana. Prema rečima predsednika opštine Predraga Milanovića ova saradnja je počela još dolaskom japanskog Panasonika u Svilajnac, a od tada je prerasla u stalnu podršku i prijateljstvo:

„Pre šest godina Panasonic je počeo da radi u Svilajncu sa 13 radnika, i iako mnogi nisu verovali, danas Panasonic ima oko 300 radnika, veliku proizvodnju, ozbiljnu tehnologiju…Danas opština u svom budžetu ima priliv od preko 20 miliona dinara od ove investicije, a ova kompanija je donirala velika sredstva i za obnovu vrtića od poplava“ – rekao je Milanović i istakao da je Japan donirao preko 300.000 evra u Svilajnac što direktno kroz donacije, što preko svojih investitora.

Ovo nije jedina ovakva pomoć Vlade Japana Svilajncu, jer su prošle godine Domu zdravlja Svilajnac donirani rendgenski i ultrazvučni aparat:

„Vrednost ove donacije oko 71.000 evra, Dom zdravlja je dobio od Japana novi rendgen i ultrazvuk, kao i nekoliko manjih aparata kao što su EKG, inhalator, vaga, čime je zdravstvena usluga i zaštita građana Svilajnca bitno povećana“ – objasnio je Milanović i najavio da ovo nije kraj saradnje sa japanskom vladom:

„Ove godine bi trebalo da Vlada japana finansira izgradnju vodovodne mreže u Sedlaru, dužine preko 2.500 metara, čije je vrednost oko 15 miliona dinara. Svi ovi rezultati su rezultat saradnje opštine Svilajnac sa Vladom Japana, gde smo se mi pokazali kao efikasni partneri“ – završio je Milanović.

Novo kombinovano vozilo služiće, prema rečima direktora KJP „Morava“ iz Svilajnca Gorana Bojića, za održavanje puteva, za zimsku službu, kopanje kanala, kao pomoć za odnošenje smeća i poboljšaće kvalitet svih komunalnih usluga.

Prethodni tekstPSI „KANE KORSO“ OPET KLALI U ĐURĐEVOM BRDU?
Sledeći tekstMUZEJ NAIVNE I MARGINALNE UMETNOSTI DO NEDELJE IMA POSEBAN PROGRAM, POSETITE GA!

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime