MUZEJ NAIVNE I MARGINALNE UMETNOSTI DO NEDELJE IMA POSEBAN PROGRAM, POSETITE GA!

0

Muzej naivne i marginalne umetnosti organizuje program u okviru manifestacije Muzeji Srbije, deset dana od 10 do 10. Manifestacija traje od 9. do 18. maja 2015. i obuhvata čitav niz izložbi i pratećih programa kojima će biti obeleženi važni datumi, pre svega 18. maj – Međunarodni dan muzeja i s njim povezana Evropska noć muzeja, 16. maja.

Reč je o novoj nacionalnoj muzejskoj inicijativi, najvećoj do sada na teritoriji Srbije, za koju se već prijavilo 65 muzejskih i srodnih institucija sa 115 lokacija koje se mogu posetiti širom zemlje. Cilj akcije je jačanje insititucija zaštite, posebno muzeja, i uspostavljanje kvalitetnije komunikacije sa publikom koja će u planiranim programima moći besplatno da uživa tokom tih deset dana od 10 časova ujutru, do 10 časova uveče.

Muzej naivne i marginalne umetnosti u okviru ove manifestacije, u periodu 9 – 18. 5. otvoren je za posetioce u periodu od 10 do 22h prezentujući, pored  Stalne postavke, i studijsku izložbu Izložbena i izdavačka delatnost MNMU 1960-2015, kojom se obeležava jubilej 55 godina rada Muzeja naivne i marginalne umatnosti, institucije kulture od nacionalnog značaja. Izložba predstavlja presek najznačajnijih izložbi i publikacija, izbor dokumentacionog materijala i reprezentativnih dela ključnih umetnika iz zbirke MNMU (autor izložbe: Ivana Jovanović, viši kustos).
16. maja, pored pomenutog sadržaja manifestacije, Muzej priprema i poseban program u trajanju od 18 časova do ponoći kojom se obeležava Evropska noć muzeja:
od 18 časova Dečiju likovnu radionicu, projekciju filma o radu MNMU, koncert muzičke škole Vladimir Đorđević, a od 21h koncert tradicionalne muzike grupe Svarožići.

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime