PSI „KANE KORSO“ OPET KLALI U ĐURĐEVOM BRDU?

1

Na Đurđevom brdu u Jagodini, u naseljenom delu, u noći između 6. i 7. maja pas je ušao u susedno dvorište i zaklao desetak kokošaka i udavio psa na lancu koji ih je branio, potvrđeno je Tanjugu u jagodinskoj policiji. Ovi psi su ranije zaklali 50 koza, komšijske zečeve, pse i živinu

Kako se saznaje, reč je psu rase ,,kane korso“, vlasnika M.A. iz Jagodine. Februara prošle godine dva psa ovog vlasnika su zaklala 50 koza, živinu i psa, napravivši štetu od milion dinara. Tada je policija podnela krivičnu prijavu protiv M.A. zbog sumnje da je izvršio krivično delo izazivanje opšte opasnosti, ali još uvek nije poznato šta je tužilaštvo uradilo ovim povodom.

KOZE
Pre godinu dana poklali stado od 50 koza

Kako je rečeno u policiji, u toku je rasvetljavanje svih činjenica vezanih za ovaj događaj od pre nekoliko dana. Kada su ovi psi prošle godine zaklali celu farmu koza, psi su nekoliko dana proveli u Veterinarskoj stanici da bi ubrzo bili vraćeni vlasniku.

KOZE DOBRICA
Dobrica Kostić

U tom pokolju sam izgubio gotovo sve. Miroljuba, vlasnika pasa i mog kuma sam preko 30 puta upozoravao da mu psi izlaze noću i kolju po Đurđevom brdu, ovo je treći pokolj kod mene. Na moje oči su klali psa. Kum mi je govorio da se radi o kurjacima i da to nisu njegovi psi. Sada je prevršilo svaku meru. Napravili su mi takav pokolj da ne mogu da se oporavim. Svaka koza je imala ime, svako jare, deca su dolazila da se igraju sa kozama koje su pitome životinje – kazao je tada Dobrica Kostić i još tada rekao da ovi psi neće prestati da kolju.

Inače, Đurđevo brdo je poznato jagodinsko izletište a mesto gde se ovo dogodilo nalazi se na uzvišenju.

OPASNI I SNAŽNI

Kane korso je lovački pas visok i do 70 centimetara. To je nova vrsta, jedna od najopasnijih, koju je nužno dresirati. Snažni su i teški do 50 kilograma, a ženka su opasnije.
– Kane korso mora da bude dobro vaspitan i mora da sluša gazdu. Nažalost, kod nas svako može da ima bilo koju vrstu psa jer to niko ne kontroliše. Vlasnik pasa koji su zaklali sve koze treba da odgovara – objašnjava Milica Ranković, predsednica Udruženja za zaštitu životinja i unapređenje građanske svesti „Feniks“.

izvor Tanjug, Alo, foto ilustracija

Prethodni tekstMARKO VIDOJKOVIĆ U ČETVRTAK U JAGODINI!
Sledeći tekstKOMBINOVANO VOZILO STIGLO U SVILAJNAC KAO DONACIJA JAPANSKE AMBASADE

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime