KOLIKO KOŠTA MATRUSKO? ŠTEDNJA I ZA NAJOSNOVNIJE!

1

Ovih dana svedoci smo brojnih matura. Devojke u svečanim haljinama i elegantno obučene momke možete sresti kako defiluju gradom, gotovo na svakom koraku. U današnje vreme ekonomske krize, posebno nas je zanimalo, koliko novca potrebno izdvojiti za jedno matursko veče.

maestro 1„Mogu Vam reći da smo jako teško ovo izveli“ izjavila je majka maturantkinje OŠ „Milan Mijalković“ Ljubica Panić i dodala: „Štedeli smo za ovu priliku kako bi iskombinovali nešto. Ne zato što što smo izabrali neku skupu varijantu, čak naprotiv potrošli smo sve ukupno nekih petnestak hiljada, već zato što danas zaista malo pretiče uprkos tome što radimo i suprug i ja“

Ni mišljenje drugih roditelja nije mnogo odskakalo od ove konstante.

„Nije bilo lako, ali kao i većini roditelja nije mi žao. Pogledajte kako su samo lepi“ izjavila je Suzana Obradović, majka maturanta gimnazije „Svetozar Marković“.

Cene za proslave jubileja matura su znatno niže, a prostor za dogovor jako širok. Česti su primeri da se posle okupljanja u školi obiđe neki obližnji kafić i tamo popije nekoliko pića i to je to.

Kretanje cena u ugostiteljskim obejektima po maturantu izsnosila je 2 000 do 4 000 hiljade dinara, što je još i dobra ponuda u poređenju sa ponudama u Beogradu i Novom Sadu gde su se cene kretale i do 7 000 dinara po učeniku.

Pavle Krstić maturant ETŠ „Nikola Tesla“ je rekao „Super sam prošao sa cenam, 3 000 za pantolone, 2 000 za košulju, oko 2 500 za patike a pritom sam kupio baš ono što sam hteo. Cena proslave je bila kod nas nešto preko 2 000 dinara.“2

„Potrošila sam nekih dvadesetak hiljada. Ali to nije bio problem. Naći pravu haljinu, e to već nije bio lak zadatak. Tražila sam svud, skoro mesec dana. Uz to ukombinovati cipele, frizuru šminku, uhhhh prava ludnica, ali došla sam do svog malog cilja i to je to“ sa osmehom je rekla maturantkinja Gimnazije.

Jedno je sigurno nema cenu, a to su uspomene koje će ovi mladi ljudi poneti sa sobom i koje će najčešće evocirati na malim generacijskim jubilejima.

Nenad Nikolić

1 KOMENTAR

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime