KANCELARIJU JEDINSTVENE SRBIJE U PARALIJI TOKOM LETA POSETILO 30.000 TURISTA

0
Kancelarija Jedinstvene Srbije već drugu godinu radi u najpopularnijem grčkom letovalištu za gradjane Srbije – Paraliji. Sinoć je završena druga sezona njenog rada i sledeće otvaranje najavljeno je za jun naredne godine. Prema rečima zaposlenih kancelariju je u toku letnje sezone, od kako je otvorena posetilo 30.000 turista, iz različitih razloga.
palmai gradona katerinija„Ovu kancelariju jeste otvorila jedna politička partija, ali se nismo bavili politikom. Preko 30 000 nasih gradjana je svratilo u kancelariju  Jedinstvene Srbije i ovde su imali srpsku kucu dok su na letovanju. Preko 300 porodica se obratilo za neku vrstu pomoći i bez kancelarije Jedinstvene Srbije njihovi problemi ne bi mogli da budu rešeni, a radi se o ljudima koji su izgubili dokumenta i sličnim problemima i to smo rešavali preko našeg konzulata u Solunu. Nasi grčki prijatleji imaju obavezu da onu robu koju uvoze iz drugih zemalja uvoze iz Srbije jer su Srbi napravili ne pet do šest Paralija već dva gada kao što je Katerini i razgovarao sam sinoć sa nekoliko privrednika iz Soluna i nadam se da ćemo povećati izvoz iz Srbije u Grčku i toj je moj zadatak, da nam Grci bar malo vrate na taj način. Ovu kancelariju Jedinstvena Srbija finansira od sredstava koje mesečno dobija iz budžeta kao parlamentarna stranka i naš moto je da korisnici budžeta budu oni koji ga pune, a to su gradjani. Svake godine u Paraliji letuje od 2500 do 3000 ljudi o trošku budžeta grada Jagodine, od srednjoskolaca do poljorpivrednika, privrednika, sportista, članova KUD – a “ rekao je Marković.
Gradonačelnik grada Katerini, kome pripada Paralija, Savas Hionidis pozdravio je Dragana Markovića i sve Srbe.
„Dragan Marković Palma je jedini političar iz celog sveta koji je proglašen za počasnog gradjanina grada Katerini. On je čovek koji čvrsto gradi grčko srpsko prijateljstvo. Ubedjen sam da ćemo na kraju i Srbija i Grčka izaci kao pobednici “ naglasio je Savas Hionidis.
Marković je apelovao na grčku vladu da podigne glas protiv „uvreda“ koje stižu iz Hrvatske.
„Imam jednu poruku za Vladu  Grčke. Imajući u vidu tradicionalno dobre odnose koje imaju Srbija i Grčka, a Grčka je država koja ima odredjeni utuicaj u Evropskoj uniji kao njena članica, ja bih zamolio grčku vladu da kaže jednoj novoj članici Evropske unije – Hrvatskoj, da vise ne napada Srbe u Hrvatskoj i da više ne puca u mrtve Srbe. Hoćemo da sradjujemo sa Hvatskom, ali ne na način na koji oni to rade. Očekujem od grčke vlade da pošalje neku depešu i da podigne svoj glas, jer se čini nepravda nad Srbima “ poručio je Marković.
Prethodni tekstOO SNS SVILAJNAC – NIJE BILO NAPADA, PRITISAKA I UCENA
Sledeći tekstDECO, U AKVA PARKU ANIMATORI TV MINIMAX I CELODNEVNA ZABAVA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime