JESENJE JELO – PUNJENI PLAVI PATLIDŽAN

0

Pravo jesenje jelo, izuzetnog ukusa. Može se služiti kao predjelo, glavno jelo ili prilog mesu.

Potrebno je:

1
piše Goca Janjić

4 patlidžana

4 crvene paprike

2 paradajza

1 glavica crnog luka

1 glavica belog luka

1 čaša kisele pavlake

So i biber

Susam za posipanje

Patlidžane preseći na pola uzdužno i izdubiti sredinu. Na ulju ispržiti sitno seckan crni i beli luk. Kada postane staklasto, dodati iseckanu papriku na kockice a zatim i iseckan paradajz. Posoliti i pobiberiti po ukusu. Kada tečnost koju je povrće ispustilo malo uvri, dodati sitno iseckanu sredinu od patlidžana. Promešati i dinstati sve zajedno uz povremeno mešanje oko 20 minuta. Isključiti i kada se ohladi, dodati kiselu pavlaku. Tom smesom puniti prethodno pripremljene patlidžane. Bogato posuti susamom.

Zapeći u rerni na 220 stepeni da porumeni. Služiti toplo ili hladno.

Prijatno!

Prethodni tekstZAPISI IZ PRIZEMLJA: NA NERVNOJ BAZI
Sledeći tekstGRUPA FRESKOPISACA IZ JAGODINE BESPLATNO OSLIKALA KUPOLU CRKVE SV PETKE

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime