Uz pomoć sajta, kupite stan baš po vašoj meri

0
Close-up of a man holding new house key while relocating in a new home with his wife.

Kupovina stana je značajan korak u životu, a izbor stana može biti izazovan. Srećom, uz pomoć odgovarajućeg sajta, možete pronaći stan koji odgovara vašim željama i potrebama. U ovom članku ćemo istražiti zašto su sajtovi danas nezaobilazna pomoć pri kupovini stana i kako da koristite sajtove za pretragu stanova i pronađete vaš idealan dom.

Sajtovi raspolažu najbogatijom ponudom

Ono što se izdvaja kao značajna prednost u potrazi stanovima uz pomoć sajtova je bogata ponuda. Sajtovi i odnosu na agencije, ali u odnosu na tradicionalne oglase nude znatno bogatiju i sveobuhvatniju ponudu.

 

Na sajtovima možemo pronaći oglase vlasnika stanova, investitora, pa na kraju i same agencije koriste online oglašivače kako bi predstavile svoju ponudu. U moru ovako bogate ponude, lako je zalutati. Sajtovi međutim nude različite alate kojima možete suziti ponudu samo na one stanove koji odgovaraju vašim interesovanjima. O tome govorimo u nastavku.

Suzite izbor na željenu lokaciju

Lokacija je mnogima najznačajniji faktor pri kupovini stana. Bilo da se radi o gradu ili, u slučaju većih gradova, delu grada. Stoga je prva stvar koju bi trebalo da uradite da suzite izbor na željenu lokaciju. 

 

Ako su predmet vaše potrage beogradski stanovi na prodaju, možete koristiti filtere na sajtu kako biste izabrali određeni deo grada. Na primer, možete se fokusirati na Novi Beograd, Vračar, Zemun ili neki drugi deo Beograda. 

 

Sužavanje ponude na određene lokacije pomoći će vam i da ustanovite kretanje cena po gradovima ili određenim naseljima u većim gradovima. Tako vašu potragu možete da usmerite ka onim naseljima koja odgovaraju vašoj platežnoj moći.

 

Naravno, ukoliko je cena jedini kriterijum za odabir vašeg stana, onda možete kao filter aktivirati samo opseg cena.

Iskoristite filtere za kvadraturu i strukturu stana

Nakon što ste odabrali lokaciju, sledeći korak je da koristite filtere za kvadraturu i strukturu stana. Filteri za kvadraturu su pretežno podešeni tako da birate određenu kvadraturu kao gornju granicu. 

 

Filteri za strukturu, sa druge strane, omogućavaju vam da kao rezultati pretrage izađu samo stanovi one strukture koja odgovara vašim potrebama. 

Novogradnja ili starogradnja

Jedna od važnih odluka pri kupovini stana je da li želite novogradnju ili starogradnju. I jedna i druga vrsta stana ima svojih prednosti i mana. 

 

Starogradnja je tako bolji izbor za svakoga ko želi da uštedi nešto nešto novca. Međutim, nereteko se dešava da je u slučaju starogradnje potrebno uložiti određenu sumu novca. Koliko ste spremni da uložite zavisiće od vaših interesa. 

 

Ono što neki sajtovi, poput sajta beogradskistanovi.rs omogućavaju je selektovanje samo onih objekata koji su u za vas odgovarajućem stanju. Tako su kategorije stanova na ovom sajtu podeljene na stanove: u odličnom stanju; renovirane; za renoviranje; luksuzne. 

 

Razmislite, dakle dobro o prednostima i nedostacima oba tipa stana kao i o stanju objekta pre nego što donesete odluku.

Dodatne mogućnosti sajtova za nekretnine

Pored osnovnih filtera, sajtovi za pretragu stanova često nudi i dodatne mogućnosti. Na primer, možete izabrati da prikažete samo stanove sa onom vrstom grejanja koja vama najviše odgovara (centralno grejanje, na gas, na struju, podno grejanje, etažno grejanje).

 

Sajtovi vam takođe pružaju priliku i da filtrirate stanove po spratnosti, pa će vam na taj način sajt ponuditi samo one stanove koji se nalaze na selektovanoj spratnosti.

 

Na samom kraju, sajtovi nude mogućnost da uz pomoć filtera budu izlistani samo oni stanovi koji poseduju na primer: terasu, parking, garažu ili se nalaze u zgradi sa liftom. Ovo, najčešće nisu presudni, ali su vrlo često važni faktori koji mogu uticati na odluku.

Kupovina stana je značajan korak, ali uz pomoć odgovarajućeg sajta, možete pronaći savršen dom. Sajtovi su s razlogom danas nezaobilazno sredstvo u potrazi za stanom. Ušteda vremena, novca, ali i živaca je nemerljiva. 

Stoga iskoristite prednosti digitalne tehnologije i olakšajte potragu za vašim idelanim stanom. Mi vam želimo srećnu i uspešnu potragu!

Foto: Freepik.com

Prethodni tekstKupovina nekretnina: Balansiranje emocija i finansijskih ciljeva
Sledeći tekstAKCIJA BESPLATNE PROVERE SLUHA U JAGODINI

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime