Jeremić: Sve je očiglednije da protesti nisu doneli ono čemu su se građani nadali kada su u velikom broju izašli na ulice

0

Lider Narodne stranke Vuk Jeremić rekao je u emisiji „Probudi se“ kada su u pitanju protesti „Srbija protiv nasilja“, „da smo daleko od jedinstva neophodnog da bi protesti uspeli“.

„Sve je očiglednije da protesti nisu doneli ono čemu su se građani nadali kada su u velikom broju izašli na ulice. Nije pronađen način da se ogromna energija na ulici kanališe tako da režim bude prinuđen da ispuni bilo koji zahtev“, rekao je Jeremić.

Jeremić je dodao da bi zato trebalo razmisliti da se „pruži ruka i onima koji do sada nisu imali prilike da učestvuju u organizaciji protesta“, što znači i strankama desne orijentacije.

„Stranke koje trenutno vode proteste same ne mogu pobediti režim i to znaju svi, pa i oni koji organizuju proteste. Ako je cilj da na sledećim izborima dobijemo koji mandat više, onda bi možda trebalo nastaviti ovim putem. Ako nam je stalo da Aleksandru Vučiću vidimo leđa, onda bi trebalo razmisliti i o uključivanju ljudi iz drugih stranaka i organizacija. Ako neko ima drugačiju agendu, onda neka samo nastavi ovako“, rekao je Jeremić.

„Bez koordinacije sa svim delovima političkog spektra u Srbiji možemo samo da sanjamo da će doći do promene vlasti. Ako ne budemo otvoreni za nova partnerstva, to je recept za poraz na sledećim izborima“, dodao je Jeremić.

Jeremić je naveo da njega u politici vode uverenja, a ne rejting.

„Ako su moja uverenja nekad i manjinska, neću da ih menjam zarad rejtinga. Ko se rukovodi isključivo rejtingom, neka ide odmah u SNS, zašto da gubi vreme“, zaključio je Jeremić.

Gradski odbor Narodne stranke u Jagodini nije učestvovao u organizaciji protesta u ovom gradu niti se izjašnjavao po pitanju organizatora ovih protesta. 

Prethodni tekstGO Narodne stranke u Jagodini podržaće kandidaturu Miroslava Aleksića za predsednika stranke
Sledeći tekstSSP: DS samostalno odlučila da privatizuje protest

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime